Regeringen indkalder Folketingets partier til en drøftelse, efter at Vederlagskommissionen er kommet med anbefalinger til ændrede løn- og pensionsforhold for politikerne.
Det oplyser Finansministeriet i en pressemeddelse.
- Jeg vil gerne takke Vederlagskommissionen for det store arbejde, de har udført med udarbejdelsen af denne omfattende og grundige rapport om politikeres vederlag. Anbefalingerne lægger op til væsentlige ændringer i aflønningen af politikere, og i kølvandet på den store debat, der har været om emnet, vil vi nu drøfte disse anbefalinger med partierne, udtaler finansminister Claus Hjort Frederiksen (V).
Det har endnu ikke været muligt for DR Nyheder at få et uddybende interview med finansministeren.
Da kommissionen blev nedsat i 2014, aftalte S, V, R, K og SF at følge anbefalingerne – uanset hvad de måtte være.
Men efter at Politiken 6. januar kunne fortælle, at de 179 folketingsmedlemmer og landets ministre stod til at få en lønforhøjelse på 15 procent, som i dag er blevet bekræftet af kommissionen, smuldrede forhåndsaftalen fuldstændig.
Ét efter ét trak partierne sig fra aftalen.
- Det er alt for voldsomme stigninger, der lægges op til, så vi synes ikke, det er en god ide at anbefale Folketinget, at man skal gennemføre en sådan reform, sagde S-gruppeformand Henrik Sass Larsen.
Også Venstres gruppeformand, Søren Gade, gik imod kommissionens anbefalinger, før de var fremlagt.
- Det er min holdning og min anbefaling til Venstres folketingsgruppe vil være, at vi siger nej, hvis det er det, som rapporten indeholder, sagde Søren Gade og erkendte, at Venstre dermed ville bryde aftalen mellem partierne fra 2014.
Siden har det ikke været muligt at få et klart billede af, om politikerne ønsker helt at droppe anbefalingerne, eller at følge nogle af dem.