Siden søndag er mange hundrede flygtninge og migranter kommet til Danmark - de fleste af dem med Sverige som mål.
På Christiansborg er flygtningene naturligvis det helt store samtaleemne, og i går aftes drøftede statsminister Lars Løkke Rasmussen situationen med de øvrige partiledere i Folketinget.
Her følger et overblik over, hvordan de forskellige partier har reageret på den pludseligt opståede situation, og hvad deres forslag til en løsning er:
Venstre
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) holdt i går pressemøde i Statsministeriets Spejlsal for at orientere om de danske myndigheders ageren. Her kom det blandt andet frem, at Danmark vil indlede en drøftelse med Sverige om de flygtninge, der vil videre til vores naboland.
Løkke slog også fast, at Danmark ikke bare vil lade de mange flygtninge og migranter passere grænsen videre til Sverige uden at registrere dem.
På den længere bane understregede statsministeren, at der skal en fælles europæisk løsning på bordet, og at visse lande i Europa snart må begynde at tage ansvar. Mere konkret har han dog ikke været, og det afvises fortsat, at Danmark kan indgå i en EU-aftale, hvor flygtinge fordeles mellem landene.
Socialdemokraterne
Der lyder i stor udstrækning de samme toner fra Socialdemokraterne. Partiformand Mette Frederiksen udtalte mandag aften, at "det er åbenlyst for enhver, at situationen kræver fælles europæisk ansvar".
Mere konkret bliver det ikke.
Og hun slår samtidig fast, at det er vigtigt, at Danmark fortsat bestemmer over sin udlændinge- og flygtningepolitik. Mette Frederiksen afviser at melde ud, at vi er parate til at tage imod et bestemt antal asylansøgere for at hjælpe andre EU-lande.
Dansk Folkeparti
Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, gik ind til drøftelsen i Statsministeriet i går aftes med tre konkrete forslag til, hvordan situationen kunne løses.
Det drejede sig om indførelse af kontrol ved Danmarks grænser, så grænsebetjente kan sende asylansøgere tilbage til Tyskland, at staten bør drive modtagecentre, og til sidst en øget indsats i nærområderne.
Løkkes melding om, at situationen kalder på en fælles europæisk løsning er dog blevet udlagt som en decideret kold skulder til Dansk Folkeparti. Umiddelbart ser ingen af Thulesen Dahls ønsker ud til at blive opfyldt.
Enhedslisten
Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, har udtrykt glæde over statsministerens udmelding om en fælles europæisk løsning, men hun savner fortsat, at han vil arbejde for en "fælles solidarisk fordeling" af de flygtninge, der kommer til Europa.
- Spørgsmålet er, hvad hans ord betyder. For det, der er behov for, er en eller anden form for fælles europæisk fordelingsnøgle, lyder det.
SF
SF-formand Pia Olsen Dyhr har rost statsministeren for at arbejde hen mod en fælles europæisk løsning. Hun slog i går fast, at Løkke bør arbejde efter et nationalt kompromis, hvor alle danske partier er enige om, hvordan flygtningeindsatsen håndteres fremover.
Helt konkret vil SF gerne etablere fælles modtagecentre, en fælles fordeling af flygtninge og økonomisk hjælp i nærområderne.
Alternativet
Partiets politiske leder, Uffe Elbæk, lancerede mandag en såkaldt fempunkts-plan med bud på en løsning af flygtningesituationen.
Planen indeholder blandt andet et forslag om, at EU-landene i fællesskab skal nå frem til enighed om en kvotefordeling. Uffe Elbæk slår også på, at alle partier i Folketinget går sammen om et nationalt kompromis.
De Radikale
De Radikales politiske leder, Morten Østergaard, slog efter Lars Løkke Rasmussens pressemøde i går fast, "det er en noget mere realistisk og nuanceret statsminister, der går til denne her opgave".
Østergaard mener, at Løkke nu har flyttet Danmark over på den "rigtige side af stregen" - nemlig blandt de lande, der kæmper for en fælles europæisk løsning.
Oppositionspartiet går ind for at etablere et fælles EU-system, der kan registrere og fordele flygtningene.
De Konservative
EU-ordfører Rasmus Jarlov (K) reagerede skarpt på flygtningenes ankomst til Rødby på denne måde:
- Det skal blive løgn. Det der sker i Rødby lige nu er komplet skandaløst og skal stoppe. Der skal styr på grænsen. Ikke i morgen. Men nu."
Og fortsatte i et Facebook-opslag:
- Jeg nægter at tro på, at vi har en regering, der har besluttet at lade Danmark overrende og ikke vil håndhæve reglerne for ophold i Danmark, men blot lader folk strømme illegalt ind. Justitsministeren er selvfølgelig allerede på vej med en handlingsplan, ikke Søren Pind?".
Liberal Alliance
Liberal Alliances politiske ordfører, Simon Emil Ammitzbøl, reagerede med denne besked på Facebook:
- Hjælp i nærområderne er og skal ikke være en undskylding for ikke at hjælpe. Det er bare med at komme i gang.
- Så stop den politiske skyttegravskrig, og lad os hjælpe selvom vi ikke kan redde alle. Men vi kan altså hjælpe flere, hvis vi hjælper tættere på katastrofen i stedet for kun at hjælpe de få, som vi kan se.