Der er under et år, til befolkningen igen skal i stemmeboksen og sende en stribe håbefulde EU-kandidater til Europa-Parlamentet i Bruxelles.
Flere partier har allerede præsenteret spidskandidater samt en stribe øvrige kandidater, men partier som Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti mangler fortsat at udpege sine kandidater.
Der er endelig deadline for indlevering af kandidatlister fire uger før europaparlamentsvalget, som afholdes i slutningen af maj næste år. Danmark ventes som følge af Brexit at få 14 mandater mod tidligere 13.
Her kan du få et overblik over, hvilke kandidater Folketingets partier foreløbig har opstillet:
Socialdemokratiet
Partiets nuværende EP-medlem Jeppe Kofod bliver igen spidskandidat for Socialdemokratiet.
Herudover er parlamentsmedlem Christel Schaldemose atter på stemmesedlen, ligesom næstformand Marianne Vind fra HK/Privat også stiller op.
Derudover er Cevea-analytiker Niels Fuglsang, byrådsmedlem Morten Klessen fra Jammerbugt samt Mads Rattenborg Hersbøll, Lasse Holm Grønning og Mette Poulsen EU-kandidater for Socialdemokratiet. Det skriver det socialdemokratiske medie Pio.
Den endelige liste vedtages på Socialdemokratiets kongres til september.
S fik ved valget i 2014 tre mandater i Europa-Parlamentet.
Dansk Folkeparti
DF har endnu ikke udpeget hverken spidskandidat eller andre kandidater til EP-valget.
Partiet regner med at vedtage en kandidatliste kort efter nytår.
Stemmeslugeren Morten Messerschmidt, der med 465.758 personlige stemmer ved valget i 2014 satte rekord, genopstiller ikke. Det er endnu uvist, om partiets nuværende gruppeformand i EU, Anders Vistisen, genopstiller.
DF fik ved valget i 2014 fire mandater i Europa-Parlamentet.
Venstre
Nuværende parlamentsmedlem Morten Løkkegaard ventes at blive Venstres spidskandidat.
Tidligere gruppeformand og minister Søren Gade har også meldt sig som EP-kandidat, og håbet i partiet er, at han kan være med til at sikre Venstre et bedre valg end i 2014.
Øvrige kandidater er på nuværende tidspunkt Linea Søgaard-Lidell, Erik Poulsen og Casper Pedersen.
Efter nytår afholder Venstre et EU-landsmøde, hvor partiets program og endelige kandidatliste vedtages. Det oplyser partiets pressetjeneste til Altinget.
Venstre fik ved valget i 2014 to mandater i Europa-Parlamentet. Jens Rohde fik det ene mandat. Han har siden forladt partiet til fordel for Det Radikale Venstre.
Enhedslisten
Det venstreorienterede parti stiller for første gang op ved et europaparlamentsvalg næste år.
Tidligere har partiet anbefalet sine medlemmer at sætte kryds ved Folkebevægelsen mod EU, men går nu efter selv at sikre sig mindst et mandat.
Enhedslisten vedtog på sit årsmøde i foråret en kandidatliste med følgende fire personer:
Nikolaj Villumsen, Eva Flyvholm, Eva Milsted Enoksen og Jakob Nerup.
Liberal Alliance
LA vedtager til efteråret sin kandidatliste, når partiledelsen er kommet med sin indstilling, og partiets medlemmer har stemt.
Liberal Alliance har derfor ingen kandidater på plads på nuværende tidspunkt, men folketingsmedlem og europaordfører Henrik Dahl siger til DR Nyheder, at han overvejer at gå efter posten som partiets spidskandidat.
Ved valget i 2014 stillede partiets nuværende politiske ordfører og gruppeformand, Christina Egelund, op som spidskandidat, men blev ikke valgt.
Alternativet
Alternativet stiller ligesom Enhedslisten for første gang nogensinde op til et europaparlamentsvalg.
Partiets 10 storkredse vælger i løbet af denne måned hver én kandidat – i alt 10 kandidater – og til september afgør Alternativets medlemmer på et ekstraordinært landsmøde, hvem partiets spidskandidat skal være.
Folketingsmedlem og EU-ordfører Rasmus Nordqvist har meddelt, at han går efter at blive Alternativets spidskandidat.
Radikale Venstre
Nuværende parlamentsmedlem Morten Helveg genopstiller og ventes på nuværende tidspunkt at blive udpeget som Det Radikale Venstres spidskandidat.
Jens Rohde, som i denne valgperiode er skiftet fra Venstre til Radikale, er ikke at finde på stemmesedlen ved næste EP-valg, da han i stedet går efter at blive valgt til Folketinget.
De radikale storkredse er i øjeblikket i gang med at indstille kandidater, og her er der deadline i midten af juni. På partiets landsmøde til september vedtages den endelige kandidatliste.
Radikale Venstre fik et enkelt mandat ved valget i 2014.
SF
SF’s nuværende EP-medlem Margrete Auken stiller næste år op til Europa-Parlamentet for fjerde gang. Til den tid er hun 74 år.
Partiet vælger først sine kandidater efter sommerferien, men alt peger på, at Margrete Auken igen bliver SF’s spidskandidat.
Derudover stiller også Kira Marie Peter-Hansen fra SF Ungdom op, skriver Altinget.
SF fik et mandat ved valget i 2014.
Det Konservative Folkeparti
De konservative har endnu ingen kandidater på plads, men har ifølge partisekretær Søren Vandsø en god dialog med en række potentielle kandidater.
Koryfæer som eksformændene Per Stig Møller og Lene Espersen har imidlertid afvist at stille op som afløser for stemmeslugeren Bendt Bendtsen, der stopper i Europa-Parlamentet, ligesom ingen i partiets folketingsgruppe har taget imod opfordringen om at stille op.
Til gengæld har tidligere tv-vært og byrådsmedlem i Gentofte, Ole Stephensen, annonceret, at han gerne stiller sig til rådighed som spidskandidat. Han betegnes af partisekretær Søren Vandsø som ”et stærkt kort” og ”et godt bud”.
Det Konservative Folkeparti fik et mandat ved valget i 2014.
Folkebevægelsen mod EU
Folkebevægelsen mod EU har tidligere satset på opbakning ved EP-valg fra Enhedslistens vælgere, men da Enhedslisten næste år selv stiller op, risikerer bevægelsen at miste stemmer.
Nuværende parlamentsmedlem Rina Ronja Kari har meddelt, at hun igen stiller sig til rådighed som spidskandidat, hvis Folkebevægelsen mod EU’s landsmøde til oktober ønsker det.
Folkebevægelsen mod EU fik ved sidste valg et mandat.