Den tidligere regionsrådsformand for Region Syddanmark Carl Holst (V) har nu på sin facebookside svaret på kritikken af, at han stadig får løn af Region Syddanmark, selvom han sagde posten op for at blive forsvarsminister.
Carl Holst vil i alt modtage 833.000 kroner af regionen i såkaldt eftervederlag. Men på sin facebookside skriver forsvarsminister Carl Holst, at der er en logisk forklaring på beløbet.
- Efterlønnen er en del af den samlede aflønning, som jeg får for mit arbejde i amt og region, og den er blevet udbetalt helt automatisk, skriver Carl Holst.
Ingen dobbeltløn
Han slår fast, at der ikke er tale om dobbeltløn.
- Selvom efterlønnen først er blevet udbetalt efter, at mit arbejde for regionen er stoppet, så vedrører den alene mit arbejde i regionen og har altså ikke noget at gøre med den opgave, jeg nu er blevet betroet. Der er derfor ikke tale om dobbeltløn, siger han.
Carl Holst siger, at alt er foregået efter bogen.
- Reglerne omkring den såkaldte efterløn er og har været de samme fra før, jeg blev amtsborgmester. Reglerne om aflønning af regionsrådsformænd er fastsat ved bekendtgørelse, og er naturligvis fulgt til punkt og prikke, skriver han.
Forholder sig til reglerne
Han tilføjer også, at han ikke vil betale pengene tilbage, som flere regionsrådspolitikere ellers har opfordret ham til.
- Jeg forholder mig til reglerne, som de er i dag, og lader kommissionen komme med anbefalinger til, hvordan reglerne skal se ud i fremtiden, skriver Carl Holst.
Den kommission, som Carl Holst henviser til, er den vederlagskommission, som et bredt flertal i Folketinget har nedsat. Den skal afgøre, hvordan politikere fremover skal aflønnes.
Carl Holst får som minister for Forsvaret og det nordiske samarbejde en ministerløn på den gode side af en million kroner.
Men samtidig er han altså ifølge reglerne i et år efter sit jobskifte berettiget til oven i hatten at modtage et eftervederlag, som internt i regionen kaldes "efterløn", har Fyens Stiftstidende tidligere skrevet.
Samlet bliver vederlaget på 833.040 kroner, og ifølge reglerne falder halvdelen af beløbet allerede i den første måned efter afskeden.
Kan takke nej til eftervederlaget
Man kan som politiker sige nej tak til et eftervederlag.
Således sagde Nicolai Wammen fra socialdemokraterne nej tak til tre ekstra månedslønninger på i alt 200.000 kroner, som han ellers var berettiget til, da han skiftede fra borgmesterposten i Aarhus til Folketinget, oplyser Fyens Stiftstidende.
Nicolai Wammen begrundede det med, at det ikke ville være rimeligt, hvis han fik dobbelthonorar.