Onsdag morgen indledes forhandlingerne om de kommende rammer for politiet. Den nye aftale skal blandt andet fastlægge politiets økonomi de næste tre år fra 2016 til 2019. Der bliver kamp om midlerne i en tid, hvor øget terrorberedskab og flygtningesituationen har skubbet politiet ud i overarbejde.
Rigspolitiet har lavet en lang række anbefalinger omkring sikkerhedsudstyr, bedre våben, og døgnbemandede operationscentre i både Københavns Politi og Østjyllands Politi med mere.
Samtidig har partierne en lang ønskeliste med til forhandlingerne, som de har luftet i medierne i månederne op til onsdagens møde.
Her er følger et uddrag af partiernes ønsker op til forhandlingerne.
Socialdemokraterne Mere skydetræning til landets betjente. Øget skydetræning er også fremhævet af Politiforbundet, og det vurderes at koste 63 millioner kroner årligt.
Har til tv2.dk foreslået mobile politistationer, der kan flyttes rundt i udsatte boligområder efter behov. Kendes blandt andet fra Vestegnens Politi.
Grænsekontrollen skal intensiveres, blandt andet med nummerpladekontrol.
Flere af politiets opgaver skal overgå til andet fagpersonale. Partiet foreslår blandt andet, at fængselsbetjente overtager opgaver som fangetransport og arbejde med fotovogne.
Dansk Folkeparti 2000 ekstra betjente over de kommende år.
En særlig ghetto-enhed bestående af cirka 100-150 mand, der kan assistere politiet, hvis der er brug for at rykke ud i udsatte områder.
Mere kontrol ved grænserne.
Enhedslisten Pernille Skipper sagde tidligere på måneden til politiko.dk, at partiet ønsker mere synligt politi i udsatte boligområder og landdistrikter.
Større indsats for ofre for voldtægter og hadforbrydelser.
Flere politibetjente, så antallet mindst bliver det samme som i 2011, før sidste politiforlig.
Det Konservative Folkeparti På sigt skal politistyrken udvides med 1500 betjente.
Flere opgaver skal overtages af andre aktører, så politiet kan koncentrere sig om kerneopgaver.
Til Ritzau sagde partiets formand, Søren Pape, at mobilt nærpoliti havde høj prioritet hos partiet.
Det Radikale Venstre Over for altinget har partiet forklaret, at man blandt andet ønsker mere fokus på uddannelsesindsatsen, så politiet er bedre rustet til i samarbejde med sociale myndigheder at forhindre, at børn og unge havner i kriminalitet.
Liberal Alliance Frigive ressourcer, så politiet kan koncentrere sig om kerneopgaver.
Venstre Øget grænsekontrol bliver utvivlsomt er resultat af denne omgangs politiforhandlinger, sagde partiets retsordfører, Preben Bang Henriksen, i sidste uge til politiko.dk.
Alternativet Fokus på forebyggelsesindsats, herunder politiets indsats i socialt udsatte boligområder.
Fokus på indsats overfor særlige grupper af ofre, herunder voldtægtsofre og hatecrimes.
Udvidelse af gruppen af andre offentligt ansatte, der kan varetage opgaver, som i dag er politiopgaver. Eksempelvis HK'ere der laver hastighedskontrol, og fængselsbetjente der varetager fangetransport.
Større tillid til, at politiet selv kan prioritere og større tillid til faglig dømmekraft. Afskaffe unødigt bureaukrati.