Minister: Forsvarsforlig får ansatte til at droppe Forsvaret

Næsten hver fjerde medarbejder i Forsvaret er på udkig efter et nyt job, viser en ny rapport.

Det er afgørende vigtigt, at medarbejdernes holdning til deres arbejdsplads tages alvorligt, lyder forsvarsminister Carl Holsts reaktion på rapporten. (Foto: © Claus bech, Scanpix)

Knap hver fjerde af Forsvarets 20.000 medarbejdere ser sig lige nu om efter et andet arbejde og hver syvende er utilfreds med sit arbejde.

Det viser en omfattende undersøgelse af hele Forsvarsministeriets område, der udsendes på mandag, men som DR Nyheder er i besiddelse af.

En af forklaringerne kan være forsvarsforliget fra 2012, hvor man blandt andet sparede 2,7 milliarder kroner væk, siger forsvarsminister Carl Holst (V).

- Jeg tror blandt andet, det hænger sammen med, at man siden forsvarsforliget fra 2012 har oplevet nogle store forandringer, hvor man flyttede rundt på medarbejderne, reducerede budgettet med 15 procent, siger han til DR Nyheder.

Skal løses gennem samarbejde

Rapporten er den fjerde af sin slags og den hidtil mest kritiske tilstandsrapport for trivslen blandt medarbejderne i Forsvaret.

Forsvarministeren tager rapportens indhold alvorligt, siger han.

- Det er noget, vi i fællesskab, skal se på at få løst og gøre endnu bedre, så vi kan fastholde de medarbejdere, vi har.

- Derfor vil jeg gå i dialog med Forsvarets ledelse og de faglige organisationer, så vi kan få løst den er problemstilling.

Udkommer mandag

Rapporten, som først bliver offentliggjort og præsenteret for medarbejderne mandag, viser, at 23 procent af Forsvarets cirka 20.000 ansatte aktuelt søger andre job uden for Forsvarsministeriets område.

Det er knap 4.500 medarbejdere.

14 procent er ifølge rapporten utilfredse eller meget utilfredse med deres job som helhed.