Det var ingen hemmelighed, at der var gang i svingdøren under Helle Thorning-Schmidts regeringstid fra 2011 til 2015, hvor hun gang på gang måtte præsentere nye ministre på Amalienborg Slotsplads.
Men for tiden bliver hun overgået af sin efterfølger, Lars Løkke Rasmussen, der er i dag præsenterede en ny miljø- og fødevareminister og en ny uddannelses- og forskningsminister.
For da Eva Kjer Hansen (V) i lørdags sluttede sig til partifællen Carl Holst og valgte at træde tilbage som minister, var det anden gang på blot 244 dage, at Lars Løkke Rasmussen blev tvunget til at ændre på sin regering.
Til sammenligning gik der 379 dage, før Helle Thorning-Schmidt måtte ændre på sin regering for første gang.
Her var det dog to ministre, der skulle skiftes ud, efter både Thor Möger Pedersen (SF) og Ole Sohn (SF) røg på porten som følge af formandsskiftet i SF.
Og den rokade blev fulgt op af en ny bare 50 dage senere, da den radikale kulturminister Uffe Elbæk måtte træde tilbage.
I alt blev det til otte rokader for Helle Thorning-Schmidt i løbet af de godt tre og halvt år, hun fik som statsminister.
Ingen intentioner om at slå Thornings rekord
Lars Løkke Rasmussen erkendte til dagens præsentation på Amalienborg, at det langt fra er positivt med to rokader på 244 dage, men at der dog er langt op til Helle Thorning-Schmidts antal ministerskift.
- Det er ikke noget, som, jeg synes, er positivt, selvom jeg er mange nede i forhold til de omkring 30 ministerudskiftninger, der var i sidste valgperiode. Og det her er ikke noget varsel om, at vi har nogen intention om at slå den rekord. Overhovedet ikke, sagde Lars Løkke Rasmussen med et glimt i øjet.
Helle Thorning-Schmidts otte rokader
Første rokade:
Da Annette Vilhelmsen overtog formandsposten i SF, blev det et farvel til erhvervs- og vækstminister Ole Sohn og skatteminister Thor Möger Pedersen. Ind på ministerholdet kom Annette Vilhelmsen og Holger K. Nielsen.
Anden rokade:
Efter anklager om nepotisme valgte De Radikales kulturminister Uffe Elbæk at træde tilbage. Ind kom Marianne Jelved (R).
Tredje rokade:
En større rokade med flere ministerskift, som ikke blev forårsaget af andet end et ønske hos regeringstoppen. Mest bemærkelsesværdigt var det, at Henrik Sass-Larsen trådte ind i regeringen som erhvervs- og vækstminister, efter han missede en ministerplads ved regeringsdannelsen, fordi han dumpede sikkerhedstjekket.
Fjerde rokade:
Den radikale udviklingsminister Christian Friis Bach valgte selv at træde tilbage, efter han havde videreformidlet urigtige oplysninger til Folketinget.
Femte rokade:
Den berømte nødløgn kostede livet for justitsminister Morten Bødskov (S). For at undgå et besøg på Christiania havde han været med til at fabrikere en løgn, der i sidste ende førte til, at Enhedslisten mistede tilliden til ham. Det blev til en større rokade, hvor også den sygemeldte udenrigsminister Villy Søvndal (SF) valgte at trække sig.
Sjette rokade:
Måske den mest dramatiske. SF’s formand havde meddelt, at partiet trak sig ud af regeringen på grund af sagen om salget af Dong, og alle SF’s ministerposter blev overtaget af radikale og socialdemokratiske politikere.
Syvende rokade:
De Radikales formand Margrethe Vestager trådte tilbage som økonomi- og indenrigsminister til fordel for tjansen som konkurrencekommissær i EU. Morten Østergaard (R) overtog hendes poster, mens Benny Engelbrecht (S) overtog Morten Østergaards plads som skatteminister.
Ottende rokade:
Sidste rokade i Helle Thorning-Schmidts regeringstid blev, da justitsminister Karen Hækkerup (S) forlod sin post til fordel for jobbet som administrerende direktør i Landbrug og Fødevare. Mette Frederiksen (S) overtog justitsministeriet, mens Henrik Dam Kristensen overtog Mette Frederiksens beskæftigelsesministerium.