Der er stor forskel fra parti til parti på hvor mange af de kandidater, som partierne stiller op til kommunalvalget, der ender med at få en plads i byrådet.
Det viser en gennemgang af tallene fra kommunalvalget 2013, som DR Detektor har gennemgået.
Således var det næsten halvdelen, 46,7 procent, af de kandidater, som Socialdemokratiet havde på stemmesedlen ved det sidste kommunalvalg, som efter valget kunne kalde sig byrådsmedlemmer.
I den anden ende af spektret var det kun 33 ud af 412 kandidater fra Liberal Alliance, svarende til otte procent af de opstillede LA'ere, som efterfølgende skulle finde tid i kalenderen til møderne i det lokale byråd.
Herunder kan du hvor mange kandidater hver enkelt parti på landsplan stillede op, og hvor mange der blev valgt. Der er ikke korrigeret for de byrådsmedlemmer, som siden sidste kommunalvalg har besluttet sig for at skifte partifarve.
Man kan også se det i procenter - her er det klart, at der er flest af de socialdemokratiske, der bliver valgt.
Ved kommunalvalget 2017 er Venstre igen det parti, der har flest kandidater opstillet, men Socialdemokraterne er meget tæt på at have det samme antal kandidater på stemmesedlerne.
I forhold til valget i 2013 har tre kommuner besluttet at reducere antallet af byrådsmedlemmer. I Lolland Kommune går man fra 31 til 25 medlemmer, på Bornholm fra 27 til 23, mens der i Frederikshavn bliver to færre, fra 31 til 29.
Det betyder, at der på landsplan nu er 12 færre sæder i byrådene, fra i alt 2444 til 2432 byrådsmedlemmer.