Skal retsforbeholdet ændres, eller skal det bevares i sin oprindelige form?
Mange unge er stadig i tvivl med under to uger til folkeafstemningen.
Og det er især i den yngste vælgergruppe i alderen 18-34, at man er i tvivl. Her ved 40 procent ikke, hvor krydset skal sættes. Lidt flere er dog afklaret: 21 procent vil stemme ja, og 34 procent vil stemme nej.
Det viser en ny Epinion-måling foretaget for DR Nyheder.
Og det er væsentligt lavere end hos den ældre del af befolkningen.
De ældre har mere erfaring
Men det er ikke nogen overraskelse for Enhedslistens EU-ordfører og nej-siger, Søren Søndergaard, da afstemningen ifølge ham handler om at give politikerne ubegrænset tillid på retsområdet.
- Den ældre befolkning har lidt flere erfaringer med, om man kan have tillid til politikerne, når det handler om EU-spørgsmål. Derfor forstår jeg godt, at unge har sværere ved at tage en beslutning end de ældre, siger han.
Han er desuden overbevist om, at vidensniveauet om folkeafstemningen vil stige de næste uger.
- Man laver masser diskussioner på uddannelsesinstitutioner og andre steder, så jeg er sikker på, at tvivlerne nok skal finde frem til det, de føler, er det rigtige, men det er bare en kendsgerning, at unge ikke kan basere sig på erfaringer, siger han.
Speciel udfordring med de unge
Også på ja-siden hos Venstre mener man, at det er helt naturligt, at de unge ikke ved så meget om folkeafstemningen endnu.
- Det er en helt speciel udfordring at trække de unge til stemmeurnerne, det er det hver gang. Men det er et højt tal, så jeg håber virkelig meget, at vi kan få talt direkte til dem i løbet af de sidste dage, siger Morten Løkkegaard, EU-ordfører hos Venstre.
Hos de ældre grupper af befolkningen er der lidt flere, som ved, hvor krydset skal sættes.
For de 35-55-årige er det tal 62 procent, mens 65 procent af den ældste gruppe ved, om de vil stemme ja eller nej.