Der har de sidste dage har lydt kritiske røster - blandet andet fra FN's generalsekretær Ban Ki-moon - omkring Ungarns håndtering af flygtningesituationen ved deres grænser.
Men det er noget "dobbeltmoralsk noget", mener partiformand Kristian Thulesen Dahl:
- Man har jo sagt, at man afskaffede grænsekontrollen mellem landene i Schengen-aftalen under forudsætning af, at man så beskyttede de ydre grænser. Og når man så gør det, så begynder man at kritisere dem, fordi det kan give lidt dårlige tv-billeder. Og den linje er dobbeltmoralsk.
I sin årsmødetale roste DF-formanden direkte Ungarn, der har opsat hegn langs deres grænse til Serbien, og hvor der de seneste dage har været voldsomme kampe mellem flygtninge, migranter og ungarske grænsevagter og politi.
Han mener, at det er paradoksalt, at Danmark ikke øger grænsekontrollen, når man i Tyskland netop nu diskuterer mulighederne for netop det.
Pigtrådshegn ikke på trapperne
Partiformanden vil dog ikke gå helt så langt som Ungarn, der har etableret et pigtrådshegn ved flere af landets grænseovergange.
- Jeg tror ikke, at det er nødvendigt, at lave et hegn hele vejen rundt, hvis man ved, at der er kontrol. Man skal tilpasse kontrollen. Men når Ungarn mener, at det er nødvendigt at sætte et hegn op, så er de i deres ret til det, siger Kristian Thulesen Dahl.
Heidi Nielsen fra Nordsjælland, der er en af de fremmødte til partiets årsmøde i Herning, er glad for partiformandens udmelding.
Hun havde ikke haft spor imod, hvis han var gået endnu længere:
- Vi skal have lukket af på en eller anden måde. Måden er næsten ligegyldig. Og hvis pigtrådshegn er måden at gøre det på, så siger jeg ja.
Benno Flaga fra Helsingør er ligeledes til sit partis årsmøde. Han bakker sin partifælle op.
Begge mener, at der kommer for mange "bekvemlighedsflygtninge til landet", og at de kunne havde været stoppet, hvis Danmark ligesom Ungarn havde haft et grænsehegn.
- De kunne have været stoppet, hvis vi havde haft et grænsehegn, siger Benno Flaga.
Blandt medlemmerne i salen har flere da også ytret sig, at de gerne så en langt strengere grænsekontrol.
Det ønske forstår partiformanden godt, uden at han dog vil love at lægge endnu mere pres på overfor regeringen på lige netop det ønske.
Forbehold og grænsekontrol
I den kommende valgkamp om EU-retsforbeholdet vil Kristian Thulesen Dahl kæde det nej, han anbefaler, sammen med netop grænsekontrollen.
- Med den aftale, der ligger, bekræfter man samtidig, at man vil stadfæste Schengen-aftalen i fremtiden også. Og det er Schengen, der står i vejen for at indføre grænsekontrol, siger han.
Den 3. december skal danskerne stemme om retsforbeholdet.