DF efter Løkkes tale: De mange gode ord skal omsættes til handling

Der skal handling bag ordene om at bekæmpe parallelsamfund, siger Kristian Thulesen Dahl.

Kristian Thulesen Dahl så mange gode ting i statsministerens åbningstale, men han har set alt for mange integrationsaftaler, der forsøger at bekæmpe parallelsamfund, til at tro på, det sker nemt denne gang.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) gav Dansk Folkeparti flere godbidder, da han ved middagstid holdt den traditionelle åbningstale i Folketinget.

Udvisninger af kriminelle udlændinge, bekæmpelse af parallelsamfund og en styrkelse af politi og forsvar var nogle af nedslagspunkterne i Løkkes tale, og det er samtidig tre områder, som Dansk Folkeparti finder vigtige.

Det siger partiets formand, Kristian Thulesen Dahl, som reaktion på talen til DR Nyheder.

- Som altid er lakmusprøven, om de gode ord, der bliver sagt, rent faktisk også bliver udmøntet i praktisk politik, siger han.

Ifølge DF-formanden vil det være lettere at håndtere og udrydde parallelsamfund, hvis det samtidig bliver nemmere at udvise kriminelle af landet.

Alt for mange integrationsplaner uden succes

Men i regeringens støtteparti sætter man ikke forhåbningerne højt.

- Nu tror jeg, man de sidste årtier har haft en 20-22 integrationsplaner blandt andet med henblik på, at man ville gøre op med de her parallelsamfund, siger Kristian Thulesen Dahl.

Selve åbningstalen mindskede dog ved afstanden mellem Dansk Folkeparti og regeringen, mener DF-formanden. Han ser klart rum for aftaler med de emner, som Lars Løkke Rasmussen tog op.

Dansk Folkeparti forventes i efteråret at blive inviteret med ind til regeringens forhandlingsbord på en stribe af nøgleaftaler – blandt andet på forsvarsområdet, hvor der ventes en forsvarsaftale og på skatteområdet, hvor der er en skattereform på vej.

Men Kristian Thulesen Dahl er ualmindelig klar i spyttet, når han bliver spurgt til prioriteringerne. Øverst på listen står den offentlige kernevelfærd, siger han. Og det ønske må regeringen imødekomme.

- Så ser vi, hvad der er tilbage, som er forsvarligt at give skattelettelser for, siger han.