Søndag meldte udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) ud, at regeringen har planer om at finde et "juridisk værktøj", der kan forbyde koranafbrændinger foran ambassader i Danmark.
Mandag blev Folketingets øvrige partier orienteret om situationen, og så havde regeringen måske håbet, at der ville komme lidt ro på dén sag.
Men sådan gik det bestemt ikke.
I en fælles udmelding er syv oppositionspartier på tværs af det politiske spektrum gået sammen om at protestere mod regeringens forslag.
Og det er bemærkelsesværdigt, mener DR's politiske analytiker, Jens Ringberg.
- De gør det for at lægge et ekstra hårdt pres på regeringen og for at vise folk i Danmark og resten af verden, at regeringen ikke har opbakning i det danske parlament til det her kontroversielle skridt, som den er ved at tage, siger han.
Søren Pape, der er formand for de Konservative, står blandt andet bag udmeldingen:
Kan ikke true regeringen
Partierne bag udmeldingen er SF, Danmarksdemokraterne, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Enhedslisten, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige.
Tilsammen har de 72 mandater i Folketinget - og altså ikke nok til at udfordre flertalsregeringen.
- Det presser ikke regeringen rent parlamentarisk, men derfor kan der godt ligge et politisk pres, der gør, at der kan komme en meget hård konfrontation. Og det tror jeg, der gør i det danske folketing, siger Jens Ringberg.
Mandag meldte Den Islamiske Samarbejdsorganisation (OIC), der består af 57 muslimske lande, ud, at den "kraftigt" fordømmer afbrændingen af koraner i Sverige og Danmark".
Samtidig kunne Politiets Efterretningstjeneste (PET) fortælle, at terrortruslen mod Danmark er skærpet på grund af den seneste tids afbrændinger af koraner.
Og Jens Ringberg bider mærke i, at de syv partier holder fast i deres modstand mod et forbud, selv efter de er blevet briefet om sikkerhedstruslen mod Danmark.
- Det viser, at partierne bag udmeldingen føler meget stærkt for det her spørgsmål om ytringsfrihed, siger han.
Mette Frederiksen går ind i sagen
Mens den svenske statsminister, Ulf Kristersson, flere gange har kommenteret på den lignende krise i Sverige - og tilmed fortalt, at han har haft "tæt dialog" med den danske statsminister - så har vi ikke set meget til Mette Frederiksen (S) herhjemme.
Men i aften medvirker statsministeren blandt andet i et interview med Aftenshowet og TV Avisen klokken 21.
Og det er et udtryk for, at sagen er blevet så stor, at Mette Frederiksen ikke længere kan undgå at sige noget om den, vurderer Jens Ringberg.
- Det handler om Danmarks rolle internationalt over for rigtig mange lande. Det handler også om, at vi går hånd i hånd med Sverige, og at statsministeren dagligt taler med sine svenske kollegaer.
- Derfor måtte der også komme et tidspunkt, hvor hun var nødt til at gå ind og sige noget. Det kan man ikke kun overlade til de andre ministre.
I onsdagens udgave af DR's podcast Genstart kan du høre mere om, hvorfor koransagen er politisk betændt for regeringen.