Under overskrifter som "Bank kendte til blacklistede russiske kunder" og "Danske Bank-chef stopper efter hvidvask-skandale" er Danske Bank-sagen i dag blevet omtalt i store internationale medier som Wall Street Journal, Financial Times og Reuters.
Medierne har fortalt læserne om den interne undersøgelse, som Danske Bank offentliggjorde i dag, og hvordan topchef Thomas F. Borgen som konsekvens valgte at fratræde sin stilling.
Sagen har igennem længere tid været beskrevet rundt om i verden og har dagen igennem været tophistorie flere steder.
Og der er nogle helt klare årsager til, at historien om Danske Bank især er spændende i USA. Det fortæller Drew Hinshaw, der som seniorreporter har dækket sagen for den store amerikanske erhvervsavis Wall Street Journal.
- Det handler om globale finanser og storpolitik og taler samtidig til nogle helt fundamentale problemer med banker, siger han.
Og det er især forbindelsen mellem Danske Bank og russiske kunder, der gør sagen relevant både for de almindelige læsere og myndighederne i USA.
- Rusland er det måske største problem i Europa og globalt lige nu, og derfor er det spændende, hvordan Danmark, som er et fuldgyldigt medlem af Nato, har forbindelser til formodede russiske kunder.
Trækker tråde til Den Kolde Krig
Det fremgår af den interne undersøgelse af Danske Banks estiske filial, at man tilbage i 2007 via Finanstilsynet blev advaret af den russiske centralbank om mulige transaktioner fra kriminelle russere.
Tidligere er det også kommet frem, at den russiske efterretningstjeneste FSB og familiemedlemmer til den russiske præsident, Vladimir Putin, skulle have hvidvasket store beløb gennem Danske Bank i Estland.
- Det er spændende, hvordan de her kæmpe banker i London og nu også Danmark er forbundet med Rusland, siger Drew Hinshaw.
Han fortæller, at det trækker tråde helt tilbage til Den Kolde Krig, når USA interesserer sig for russiske forbindelser til Europa.
Det har nemlig siden dengang altid været vigtigt for USA at lukke Europa fra russiske penge, fordi de europæiske lande er den direkte vej til USA.
- USA er også interesserede i at være hårde over for russerne, og det kan man være ved at holde øje med kriminelle russere, der ofte kan have forbindelser til Kreml, siger Drew Hinshaw.
Mistillid til banker
Udover forbindelsen til Rusland vækker sagen også opmærksomhed i USA på grund af den generelle mistillid til banker, og her er en sag, hvor en bank ikke har levet op til sit ansvar.
Folk mener nemlig, at 6.000 mistænkelige kunder burde være nok til at fange ledelsens opmærksomhed, fortæller Drew Hinshaw.
- Folk synes også, at det er interessant, hvorfor banker ikke straffes, og den her historie taler ind i alle de her ting.
- De amerikanske læsere er hverken vilde med Rusland - eller Danske Bank, siger han.