Der var kram, smil og glædestårer i Retten i Søborg i dag, da Østre Landsrets dom faldt.
11 personer fra den tidligere ledelse og revision i Roskilde Bank er nu frikendt for at have haft ansvaret ved bankens konkurs under finanskrisen.
Men uden for retten er én af bankens tidligere aktionærer uforstående over for rettens afgørelse.
- Jeg forstår ikke, at alle går fri, siger Ole Nielsen.
Var talsperson for 4.000 vrede kunder
Da bølgerne for mere end ni år siden gik højst efter bankens kollaps, var han talsperson for en gruppe på omkring 4.000 vrede aktionærer i Roskilde Bank.
- På den anden side set, så har de jo allesammen fået deres straf i form af, at de er blevet udstillet som dårlige forretningsmænd og har kørt en velfungerende bank i sænk. Så selvom de ikke bliver dømt for det, så er det jo deres ansvar, siger Ole Nielsen.
Roskilde Bank gik konkurs i august 2008, og tusindvis af aktionærer mistede til sammen flere milliarder kroner.
Det er den danske stats oprydningsselskab, Finansiel Stabilitet, der blandt andet rydder op efter banker med dårlig økonomi, som havde anlagt erstatningssagen.
- Vi må alle sammen stå til ansvar for vores gerninger, og de får jo alle sammen deres gode løn, og det skal de også have, men de har dermed også et ansvar. Jeg er ikke enig med retten, siger Ole Nielsen.
Kan ikke opgøre tab
I alt havde Finansiel Stabilitet sagsøgt 11 personer fra den tidligere ledelse i Roskilde Bank og revisionsfirmaet Ernst og Young for en milliard kroner plus renter.
Landsretten er i dommen kritisk over for den tidligere drift af Roskilde Bank, som landsdommer Finn Morten Andersen kalder "letsindigt drevet".
Men fordi Finansiel Stabilitet ikke har haft held til at opgøre tabene i banken, er direktionen og bestyrelsen blevet frifundet, lyder det i dommen.
- Finansiel Stabilitet har ikke gjort deres hjemmearbejde godt nok, for selvfølgelig burde der kunne opgøres et tab, siger Ole Nielsen.
Lovgivning for svag
En anden, der er uforstående over for rettens afgørelsen, er David Arborg, der havde købt aktier for fem millioner kroner i Roskilde Bank for at kunne få lov til at låne penge til en erhvervsejendom til to millioner kroner.
Han mener, at lovgivningen på området burde ændres.
- Lovgivningen er for svag her. Det er den, man skal skyde på. Problemet er, moral og lovgivning er ikke justeret ind, siger han og uddyber:
- Moralsk virker det forkert og uansvarligt, at man kan slippe af sted med at råde folk til at bruge alle deres sparepenge og sætte dem i Roskilde Banks aktier. Men hvis der ikke er lovgivning til at straffe det, så er det svært at gøre noget ved det.
Efter syv års kamp lykkedes det David Arborg at få tilbagebetalt sine penge.