I mange år bestred han flere topstillinger i Carlsberg, og han sluttede af med at være den øverste direktør for i alt syv østlande - heriblandt Ukraine.
I 2014 forlod ukrainske Peter Chernyshov bryggerigiganten, og i dag er han en af de største kritikere af det selskab, han selv var direktør i.
Særligt det faktum, at der stadig langes Carslberg-øl over disken i Rusland, selv om bryggerigiganten for næsten et år siden meddelte, at den ville trække sig ud, får den tidligere direktør til at ryste på hovedet.
- Jeg tror slet ikke, at Carlsberg ønskede at sælge dengang. Måske håbede de, at krigen ville slutte hurtigt, og at de så kunne melde ud, at de blev i Rusland, siger Peter Chernyshov.
Det var i slutningen af marts sidste år, at Carlsberg sagde, at de russiske aktiviteter skulle sælges fra.
Processen er stadig i gang, og selskabet forventer, at en aftale om et salg er skrevet under til sommer. Først derefter skal et salg godkendes af myndighederne og falde endeligt på plads.
- Vi vil tage den nødvendige tid til at foretage adskillelsen og salget for at forsøge at få den bedst mulige løsning for alle vores interessenter - især vores 8.000 medarbejdere og vores aktionærer, skriver Carlsberg i sit årsregnskab.
Hermed er Carlsbergs salgsproces forlænget betragteligt. Indtil nu har det nemlig lydt, at målet var at sælge den russiske forretning inden for et år.
Næsten to milliarder kroner i overskud
Men mens Carlsberg forsøger at få solgt forretningen, så er der millioner og atter millioner kroner at tjene ved salg af øl som Tuborg og Kronenbourg og cideren Somersby.
I dag offentliggjorde Carlsberg sit regnskab, og her fremgår det, at selskabet har øget sin omsætning i Rusland markant, så man kommer ud med et overskud på 1,9 milliarder kroner i 2022 for den del af forretningen.
Det er markant bedre end i 2021, hvor den danske ølgigant havde et underskud på næsten 300 millioner kroner.
Carlsberg forventer dog stadig, at et salg af de russiske aktiviteter vil give dem en ordentlig økonomisk øretæve.
Værdien af den russiske gren af Carlsberg er ifølge selskabet selv blevet halveret, så dermed har de vinket farvel til 10 milliarder kroner.
Ifølge Peter Chernyshov er der dog ikke nogen tvivl om, at Carlsberg nu ønsker at komme ud af Rusland. Selskabet sidder dog godt klemt i den putinistiske saks.
- Det er meget kompliceret for store virksomheder at forlade Rusland lige nu - og Carlsberg er meget store i Rusland, siger den tidligere Carlsberg-direktør.
Når man sælger en virksomhed med 8.400 ansatte, har man så ikke også et særligt ansvar?
- Jeg tror, at McDonalds havde 60.000 ansatte i Rusland. McDonalds forlod Rusland sidste sommer, og de har taget hånd om deres ansatte.
- Salget var til en af deres partnere, som åbnede restauranterne under et andet brand, og de fleste ansatte blev genansat, siger Peter Chernyshov.
Køber vil stadig kunne sælge Tuborg
Når Carlsberg engang får solgt sine russiske aktiviteter, så vil en ny køber få rettighederne til stadig at producere og sælge varer som Tuborg, Grimbergen, Kronenbourg og Somersby.
Det fortalte administrerende direktør Cees 't Hart i et interview med Børsen i går.
Det får den tidligere Carlsberg-direktør til at spærre øjnene op.
- Når den nye ejer får mulighed for at sælge Tuborg, så skal ejeren også betale skat af gevinsten til den russiske stat. Derfor vil brands som Tuborg stadig være med til at finansiere den russiske krigsmaskine i Ukraine, siger Peter Chernyshov.
Hvordan bør en dansk forbruger, der godt kan lide at drikke Carlsberg eller en af deres andre produkter forholde sig, hvis det stod til dig?
- Hvis du kommer til din lokale, danske bar og bestiller en Tuborg eller en Kronenbourg, så skal du tænke på, at der samtidigt i Sankt Petersborg er en, der bestiller det samme.
- Og hver gang der er en, som bestiller en Tuborg i Rusland, så skal der betales skat til staten, som kan bruges til at lave ny ammunition, der bruges til at jævne ukrainske byer med jorden, siger Peter Chernyshov.
Aktionær: Vi kan ikke bare forære pengene til Putin
Hos en af Carlsbergs aktionærer - pensionskassen AkademikerPension - der samlet set har aktier for knap 300 millioner kroner, håber man, at Carlsberg snart får solgt sin russiske forretning.
- Så længe man er der, så er man stadig på et eller andet plan med til at understøtte den russiske økonomi og landets ageren som krigsmager i Ukraine, siger investeringsdirektør Anders Schelde.
Men der er dog forståelse for, at Carlsberg stadig ikke har fundet den rigtige køber.
- Vi ønsker ikke, at vi ender i en situation, hvor vi forærer værdifulde aktiver til Putin og hans oligarkvenner. Nu er der gået et års tid, så nu er det ved at være på tide, at vi trækker os ud, men det lyder heldigvis også til, at det kan ske inden sommerferien, siger investeringsdirektøren
AkademikerPension har dog et ønske til Carlsberg. Han håber ikke, at en eventuel køber får licens til at sælge Carlsberg- og Tuborg-øl i Rusland.
Derfor skal man nøje overveje, hvordan man tilrettelægger salget. Men uret tikker dog for bryggerikoncernen.
- Vi har sagt fra starten af, at selskaber som Carlsberg skal have tid til at vikle sig ud af Rusland. Men vi har også sagt, at vi forventer, at de gør det, fordi det er det rigtige at gøre. Vi synes, at det er en god proces, hvis det kan afsluttes her til sommer, siger Anders Schelde.
'Ikke nogen nem beslutning'
Selv afviser Carlsberg Peter Chernyshov kritik og mener ikke, at de har været for langsomme til at trække sig ud af Rusland.
Det har de 'arbejdet benhårdt på', skriver selskabet i et skriftligt svar til DR Nyheder.
- Den 28. marts sidste år traf vi en beslutning om at forlade Rusland. Det var bestemt ikke nogen nem beslutning, men vi traf den og har lige siden arbejdet benhårdt på dels at separere den russiske forretning fra den øvrige Carlsberg-forretning. Det har krævet 150 forskellige arbejdsspor og har krævet et lige så stort arbejde, som at integrere et stort opkøb i sin forretning – en omvendt integrationsproces, om man vil. Den er vi tæt på at være i mål med.
Derudover oplyser Carlsberg, at man er ved at finde frem til en potentiel køber til sine russiske aktiviteter.
- Samtidig er salgsprocessen nu så fremskreden, at vi har snævret det potentielle køberfelt ind til under to håndfulde. Det gør, at vi nu kan sige, at vi forventer at have underskrevet en aftale med en køber inden sommer, skriver selskabet.