Det har været tre måneder i mediernes søgelys for Nordens største bank, Nordea.
I dag offentliggør banken halvårsregnskab, samtidig udsendes konklusionerne i den interne undersøgelse, der blev sat i gang i april, efter en massiv lækage dokumenterede, at Nordea har haft et tæt samarbejde med det panamanske advokatfirma Mossack Fonseca, der har assisteret banken med at oprette selskaber i skattely.
Halvårsregnskabet og redegørelsen offentliggøres klokken syv. I mellemtiden kan du få et overblik over de mange historier om landets næststørste bank herunder:
3. April. Det største læk i verdenshistorien, panama-papirerne, rammer medierne. DR Dokumentar er med i det internationale mediesamarbejde ICIJ, som bringer dokumentaren 'Det Store Skattelæk'. Her fokuseres særligt på Nordea, som er nævnt mindst 11.143 gange i panama-papirerne.
I dokumentaren kritiseres Nordea for at være fuldt vidende om, at bankens kunder har stråmandskonstruktioner i skattely. Stråmændene er direktører i tusindvis af firmaer, og én af dem har været være død i otte år. Udsendelsen dokumenterer også, at Nordea har bedt om at få tilbagedateret en fuldmagt med næsten to år.
4. april. I en Facebook-opdatering skriver Nordea, at banken har sat gang i en undersøgelse af sig selv for at kortlægge omfanget af aktiviteter i skattely - og hvorvidt reglerne overholdes.
- Vi er nu påbegyndt en intern undersøgelse, hvor vi gennemgår vores procedurer med tættekam for at sikre, at alt bliver overholdt. Vi har dog ingen grund til at tro, at det ikke er tilfældet, skriver banken, som samtidig stopper alt samarbejde med Mossack Fonseca, det panamanske advokatfirma, som har leveret skattelykonstruktioner til bankens kunder. 'Ren tilståelsessag' kalder professor bankens ageren.
Myndighederne i Sverige og Norge går ind i skattelysagen og har indkaldt Nordea til møde, skriver svenske medier.
6. april. Nordea har lånt milliarder til oligark med forbindelse til Kasakhstans diktator. De senere år har Nordea ifølge det svenske medie SVT lånt op imod tre milliarder svenske kroner til et byggeprojekt i Moskva.
7. april. Nordea arbejder ikke kun sammen med Mossack Fonseca. Der er andre lignende samarbejdspartnere, fortæller Nordeas ledelse på et pressemøde i Stockholm. Her siger Nordeas koncernchef også, at han mener, at Nordeas rolle i panama-papirerne er overvurderet.
13. april. På en offentlig høring i Folketinget fortæller landets tre største banker om deres aktiviteter i skattely. Her afviser bankerne, at de hjælper kunder med at unddrage skat. Men de hjælper med at oprette selskaber i skattely, forklarer blandt andre Nordea-direktør Torben Laustsen.
19. april. Kommunalpolitikere i flere kommuner har sat gang i undersøgelser af muligheden for at afbryde samarbejdet med Nordea som hovedbankforbindelse. Og i Københavns Kommune ønsker politikere, at kommunens investeringsfond skal gå uden om Nordea.
25. april. Den norske storbank DNB udleverer oplysninger om kunder relateret til panama-papirerne til norske myndigheder. Nordea i Danmark siger, at banken ikke har fået en sådan henvendelse fra de danske myndigheder.
29. april. Nordeas etiske investeringsfonde blacklister Nordea. Der er så meget tvivl om Nordeas rolle i Panama-sagen, at fondene foreløbig har valgt at stoppe yderligere køb i aktien.
4. maj. Svt.se skriver, at Nordea forvalter våbensmugleren "The Icelanders" skattelykonto i Panama - og at banken forsøgte at holde hans navn hemmeligt.
9. maj. Nordea hjalp rige russere med at få skattely-penge udbetalt uden om de russiske myndigheder via et fiktivt lån. En manøvre, der af eksperter betegnes som hvidvaskning. Det skete i øvrigt i efteråret 2015 - og altså efter 2009, hvor Nordea selv har fortalt, at den slags blev afsluttet. Det skriver DR Nyheder.
5. juni. Nordeas russiske topchefer har stråmandsselskaber i skattely, skriver DR Nyheder. Selskaberne er oprettet via Nordeas datterselskab i Luxembourg - og de seneste to selskaber er oprettet sidst i 2015. Nordea kalder selskaberne 'fuldt ud lovlige', men har alligevel beordret dem lukket.
6. juni. Nordeas topchef, Casper von Koskull, var formand i Rusland, mens bankchefer fik selskaber i skattely, skriver DR Nyheder.
17. juni. Finanstilsynet politianmelder Nordea for adskillige brud på hvidvaskreglerne. Anmeldelsen er baseret på et kontrolbesøg i 2015 - kort efter det svenske finanstilsyn gav Nordea den maksimale bødestraf på 50 millioner kroner.
Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) varsler hårdere lovgivning og større bøder.
19. juni. Finanstilsynet offentliggør en statusredegørelse af panama-papirerne. Her kritiseres bankerne for at have indleveret meget få oplysninger. Derfor 'overvejer (Finanstilsynet) målrettede inspektioner i nogle af bankerne,' fremgår det af en statusredegørelse om sagen.
21. juni. Ifølge Svenska Dagbladet har Nordea systematisk undervurderet risikoen på udlån til sine erhvervskunder og mangler mellem 60 og 80 milliarder kroner i yderligere polstring, skriver mediet. Nordea-chef Casper von Koskull kalder artiklen 'ren spekulation', og banken vurderer beløbet til fem milliarder kroner - som allerede er budgetlagt.
20. juli. Nordea aktien er faldet med 25 procent siden årets begyndelse.