Siden efteråret 2015 har hjemsendte skattechefer ventet på, om de skulle i tjenstligt forhør om skandalesagen med udbytteskat.
Det slipper de for, har kammeradvokaten i dag fortalt Folketingets Skatteudvalg.
For chefernes vedkommende slutter sagen hermed, forklarer Thomas Svaneborg, DR's økonomiske korrespondent.
- Skatteskandalen er slut for de her hjemsendte medarbejdere. De skal nu til at forhandle fratrædelsesaftaler eller en genansættelsesaftale med Skat.
Kammeradvokaten finder nemlig ikke grundlag for, at cheferne skal forhøres om et eventuelt ansvar i sagen, hvor over 12 milliarder kroner er udbetalt i udbytteskat til svindlere.
Politikere er et stort spørgsmålstegn
Tilbage står nu politikerne, som ikke vil acceptere, at et ansvar ikke kan placeres.
- Det efterlader politikerne som store spørgsmålstegn, og de er enige om, at sagen ikke stopper her. Der skal laves en form for undersøgelse. Men hvorvidt det bliver en kommissionsundersøgelse eller en advokatundersøgelse ved de ikke endnu, siger Thomas Svaneborg.
Flere af medlemmerne i Folketingets Skatteudvalg siger til DR Nyheder, at når embedsmænd i Skat ifølge Kammeradvokaten ikke kan drages til ansvar, må pilen pege på Christiansborg.
Partier fra begge fløje vil nu have undersøgt, hvem der har vist hvad og hvornår, samt hvilke advarsler der er blevet overhørt.
Og når de nu siger, at ansvaret er politisk, peger det ifølge Thomas Svaneborg på forskellige skatteministre, der har haft det øverste ansvar gennem årene.
Og det gør sagen, som Svaneborg kalder 'Danmarkshistoriens største økonomiske skandale', endnu mere kompleks.
For de forskellige skatteministre er allerede fratrådt, og således er det flere år gamle forhold, politikerne vil have kulegravet.
Dermed er det fortsat uvist, hvordan sagen ender storpolitisk set.
- Lige nu skal man finde ud af, hvordan undersøgelsen kan tilrettelægges, så man kan få placeret det her ansvar, siger Thomas Svaneborg.