Kort: Se om din lokale slagter har fået bøder af Fødevarestyrelsen

Kontant kigger nærmere på kødbranchen og de slagtere, der har fået bøder de seneste år

Et lækkert stykke kød bliver hurtigt ulækkert, hvis slagteren sjusker med hygiejnen eller opbevarer kødet forkert.

Det kan give dårlig mave og feber, men også mere alvorlige og sågar livstruende sygdomme hos dem, der spiser det.

Kontant har gennemgået Fødevarestyrelsens rapporter fra 2015 og 2016 i forbindelse med programmet ”Kontant: Klamt kød til kunderne”, hvor Jakob Illeborg konfronterer slagtere og fiskehandlere, der gentagne gange har fået bøder.

Her kan du se de slagtere, der har fået en eller flere bøder i løbet af 2015 og 2016:

Kortet viser slagtere, der har fået bøder. Fødevarestyrelsen kan også give indskærpelser, forbud og påbud.

I alvorligere sager kan der ske politianmeldelse, ligesom godkendelser og autorisation kan fratages den pågældende virksomhed.