Formand om nye OK-forhandlinger: Jeg er ikke optimist

Benny Andersen fra Socialpædagogerne er pessimistisk inden slutspurt i OK-forhandlinger.

Hundredevis af offentligt ansatte er mødt op foran Forligsinstitutionen i dag. Billedet her er dog fra den 3. april, hvor der også var forhandlinger. Det er Benny Andersen til venstre i billedet. (Foto: © liselotte sabroe, Scanpix)

På sjette uge skal topforhandlerne på det offentlige område forsøge at nå til enighed i Forligsinstitutionen.

I dag er det arbejdsgivere og arbejdstagere på det regionale område, som skal lægge arm om de næste års overenskomster.

Men efter 14 timers forhandlinger på det kommunale område onsdag, som endte uden resultat, har formand for Socialpædagogerne Benny Andersen ikke høje forventninger til dagens forhandlinger.

- Jeg er ikke særligt optimistisk. Jeg kan ikke se, hvad der er ændret i dag i forhold til kommunerne i går, siger han.

Skidt dag på kommunale område

Han henviser til det måske vigtigste forhandlingsmøde i den langstrakte kamp om de offentlige overenskomster nemlig på lørdag, hvor forhandlerne på statens område skal sidde over for hinanden i 'Forligsen':

- Vi må vente til lørdag. Det må være dem, der giver os mulighed for at lave en aftale, siger Benny Andersen på vej ind til forhandlingerne i Forligsinstitutionen.

Onsdagens forhandlinger på det kommunale område har sat et kæp i hjulet. Det mener også Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd. Men hun forsikrer om, at hun går ind til nye forhandlinger med en ren tavle:

- Vi gik nok lidt brødebetyngede ud i aftes. Men nu handler det bare om at rejse sig igen og starte på ny, siger Grete Christensen foran Forligsinstitutionen ledsaget af jubelråb fra en stor flok fremmødte sygeplejerske, som synger slagsange om 'Mer' i løn'.

Kun én knast hos regionerne

Fra chefforhandleren for Danske Regioner, Anders Kühnau, er meldingen, at han er klar til at strække sig langt i dag.

- Jeg forventer, at begge parter bevæger sig mod hinanden. Det er det, der skal til. Nu skal vi have en aftale, og det vil jeg i hvert fald gøre, hvad jeg kan for.

Der er endnu ikke lavet en aftale på de tre centrale knaster: løn, lærernes arbejdstid og den betalte frokostpause.

Men hverken frokostpauser eller arbejdstid er en del af forhandlingerne på det regionale område. Derfor burde det være muligt at nå en aftale, lyder det fra Kühnau.

- Vi har sagt, at vi ikke vil pille frokostpausen. Så det er ikke noget, der fylder i vores forhandlinger. Så er der lønnen. Og det kan man jo også høre, at det fylder meget, siger han.

Forhandlingerne på det regionale område begyndte klokken 14.