I månedsvis har et netværk af internationale journalister puttet med et hav af oplysninger, der viser ejerskab i tusindvis af skattelyselskaber, som er oprettet gennem Panama-advokatfirmaet Mossack Fonseca.
Søndag aften klokken 20 blev historien offentliggjort af 109 medier i 70 lande, og nu buldrer og brager det i medier verden over.
Det hele startede med et tip til den tyske avis Süddeutsche Zeitung, fortæller Søren Kristensen, der er journalist på DR Dokumentar og medlem af det internationale netværk af journalister ICIJ.
- Den store tyske avis Süddeutsche Zeitung får en henvendelse fra en kilde eller flere kilder med noget materiale fra det her firma, Mossack Fonseca. Der kunne Süddeutsche godt have valgt selv at sige, der laver vi en god historie. Men de vælger i stedet at sige; det her er så stort, det deler vi med ICIJ, som de er medlem af, og som DR-dokumentar er medlem af, og så kan vi lave en verdensomspændende historie på det, siger Søren Kristensen.
Tæt på 11,5 millioner dokumenter, der strækker sig fra 1977-2015, er blevet lækket og samlet i en database, som journalisterne i ICIJ har haft adgang til og lavet historier ud fra.
- Så har vi kunnet sidde og søge på de her oplysninger. Vi har haft særligt fokus på danske oplysninger og danske forretningsfolk, men har hver især lavet historier over hele verden, fortæller Søren Kristensen, journalist på DR Dokumentar.
Selv om medier normalt konkurrerer med hinanden, mener han, det er helt afgørende, at foregår samarbejde på tværs af grænserne.
- Mange historier i dag er globale, de flyder over grænser. Rigmænd og virksomheder begrænser sig ikke til et land, de lader deres ting flyde over grænser, også deres skatteløsninger lader de flyde over grænser. Og hvis vi skal følge med dem, tror jeg, det er vigtigt, at vi journalister arbejder sammen, siger Søren Kristensen.
Han var selv involveret i dokumentarserien 'I Skattely', som viste, hvordan Jyske Bank hjalp kunder til at oprette selskab i skattely. Han håber, at #Panamapapers vil sætte fornyet fokus på skattely hjælpe debatten yderligere på gled.
- Vi håber, det her kan bidrage til den debat. Luxleaks gav sidste år en kæmpe stor debat i EU. Vi håber på en lignende debat nu. Men det er jo op til politikerne, siger han.
ICIJ stod også bag Luxembourg-lækagen (Luxleaks), som afslørede hemmelige skatteaftaler fra Luxembourg. Skandalen betød, at der blev iværksat og implementeret flere love, der skal undgå skatteunddragelse og konkurrence mellem myndighederne for at tilbyde lavest mulig skat til multinationale selskaber.