Adam Steensberg er administrerende direktør i biotekvirksomheden Zealand Pharma. Og så er han kunde i Silicon Valley Bank (SVB), der krakkede i weekenden.
Zealand Pharma har ikke mindre end 163 millioner kroner stående i den amerikanske bank.
- Vi synes jo også selv, at det er rigtig mange penge. Det er 15 procent af vores kapital, og det vil ikke blive sjovt, hvis vi mister dem, siger Adam Steensberg.
Ud af beløbet var det kun 1,75 millioner kroner af Zealand Pharmas indlån i banken, som var forsikret.
Derfor kunne Adam Steensberg også ånde lettet op, da han i morges modtog beskeden om, at de amerikanske myndigheder nu kunne forsikre kunderne i Silicon Valley Bank, at de får adgang til alle deres penge igen.
- De amerikanske myndigheder har tænkt sig at dække ind på alle indskud på bankkontiene. Så af alle scenarier er det her klart det bedste af dem, fortæller han og forventer, at virksomheden får adgang til alle deres midler i løbet af i dag.
'En irriterende sag'
Også den danske techvirksomhed Trifork, der blandt andet står bag digitale tjenester som MobilePay og Nem-ID, har været berørt af bankkrakket.
Trifork har en konto i den britiske filial af Silicon Valley Bank, som efter kollapset er blevet overtaget af bankgiganten HSCB.
Derfor ser det også ud til, at virksomheden får adgang til alle deres penge igen.
"Selv hvis tingene skulle ændre sig igen, og at vi ikke får adgang til de ca. 24 millioner kroner alligevel, så er det i en relativ kontekst en mindre, omend stadig irriterende, sag", skriver Trifork blandt andet i en mail til DR Nyheder.
Om Trifork mistede pengene i Silicon Valley Bank, vil det ikke få den store betydning for deres forretning.
Ifølge virksomheden har Trifork en markedsværdi på 3,3 milliarder kroner, og beløbet i SVB svarer derfor kun til 0,7 procent af virksomhedens samlede markedsværdi.
Investeringsdirektør i Danmarks Eksport- og Investeringsfond Erik Balck, mener også, at de amerikanske og britiske myndigheder har reageret hurtigt.
"Som situationen er lige nu, står virksomhederne ikke til at blive ramt på likviditeten. Men det er klart, at hændelser som denne giver anledning til stor bekymring i det internationale venturemiljø og også for virksomheder herhjemme", skriver fonden i et svar til DR Nyheder.
Derudover har flere danske pensionsselskaber også investeret i den nu konkursramte bank.
Forretningsmodel ødelagde bank
Jesper Rangvid, der er professor i finansiering ved CBS, understreger også, at selvom flere banker i øjeblikket er i problemer, er det bestemt ikke det fulde billede af banksektoren.
Derfor skal virksomheder og privatpersoner også tage bankkrakkene med ro, mener han.
- Det her er ikke starten til en ny finanskrise. Det her var en bank med en meget speciel forretningsmodel, og den forretningsmodel har haft det rigtig svært i denne tid, hvor renterne i verden er steget. Men det er ikke en forretningsmodel, der karakteriserer de større banker, siger Jesper Rangvid.
Silicon Valley Bank havde nemlig ikke underskud på bankens indlån, som bankerne oplevede under finanskrisen i 2008 og 2009.
Tværtimod oplevede banken et ekstremt stort indlån fra de mange techvirksomheder. Og det var netop her, hvor problemet opstod.
- Banken vidste ikke, hvad de skulle gøre med pengene, så den har købt en masse statsobligationer. Men i det seneste år er renten rundt i verden steget meget. Og når renten stiger, så taber obligationer værdi.
Tabet fra obligationerne fik flere kunder til at trække deres penge ud af banken, og det er netop, hvad problemet også har været for Signature Bank, der også krakkede i denne weekend.
- Hvis man finder nogen, der ligner lidt SVB, tænker man præcis på samme måde. Lad mig skynde mig at få mine penge ud, før andre trækker deres penge ud. Igen sker det, at tilliden får et hak, og det værste, der kan ske for en bank, er, at folk mister tilliden, forklarer Jesper Rangvid.
Adam Steensberg fortryder dog ikke valget af Silicon Valley Bank. I stedet tager direktøren oplevelsen med sig til næste gang, virksomheden skal vælge en bank.
- Fremadrettet skal vi tage bestik af situationen og vores forbehold.
Zealand Pharma ved endnu ikke, hvad de skal gøre med pengene fra deres SVB-konto.