Advokatfirmaet Bech-Bruun ser frem til, at Advokatnævnet skal undersøge, om firmaet har tilsidesat god advokatskik i sagen om udbytteskat.
Det siger Lars Lindencrone Petersen, der er videnspartner hos Bech-Bruun - et af landets største advokatfirmaer.
Meldingen kommer efter at skatteminister Karsten Lauritzen (V) tidligere i dag offentliggjorde, at han vil have Advokatnævnet til at vurdere Bech-Bruuns rolle i sagen.
Advokatnævnet behandler klager over advokaters adfærd, og Bech-Bruun ser frem til at skulle afgive forklaring, siger Lars Lindencrone Petersen.
- Når det nu skal være, er vi tilfredse med, at vi kommer til at redegøre for sagen overfor Advokatnævnet, siger han.
- Der har været en voldsom medieomtale, og det har været hævdet, at vi har handlet i strid med god advokatskik. Det mener vi ikke, at vi har. Og derfor er det meget ubehageligt at blive beskyldt for dét.
Rådgav tysk bank
I 2017 fik Bech Bruun til opgave at se nærmere på udbytteskattesagen med udgangspunkt i konkrete embedsmænd i Skat og Skatteministeriet.
I den forbindelse oplyste Bech-Bruun, at det tidligere havde rådgivet om udbytteskat, men firmaet oplyste ikke, at en medarbejder i 2014 og 2015 havde ydet rådgivet til en tysk bank, der efterfølgende er blevet udpeget som aktør i svindlen mod Danmark i udbytteskatteskandalen, som har kostet den danske stat mindst 12,7 milliarder kroner. Det fortalte skatteministeren på et pressemøde torsdag 1. november.
Og derfor vil skatteministeren nu helt konkret have Advokatnævnet til at undersøge, om Bech-Bruun var inhabil, da advokathuset stod for den store advokatundersøgelse for staten af sagen om formodet svindel med udbytteskat.
Dagen efter skatteministerens pressemøde sendte Bech-Bruun en redegørelse til ministeren, hvor Bech-Bruun erkendte, at advokatselskabet ikke burde have givet rådgivning til den tyske bank i 2014, fordi der var risiko for, at rådgivningen kunne misbruges.
Bech-Bruun fastholdt dog, at selskabet fandt sig selv habil til at stå for den store advokatundersøgelse i 2017. Det mener Bech-Bruun også i dag.
- Vi har været habile til at påtage os den her opgave. Vores opfattelse er, at der ikke er noget at komme efter, siger Lars Lindencrone Petersen.
- Hvis man ser på de sidste to ugers begivenheder, så havde vi ønsket at være dem foruden – men derfra og så til at sige, at erklæringen ikke var afgivet korrekt, er der ikke grundlag for, fortsætter han.
Orienteret Folketinget
Skatteministeren har i dag orienteret Folketingets partier om den redegørelse fra Bech-Bruun, som skatteministeren modtog fredag 2. november.
Her redegør Bech-Bruun blandt andet for, at man er blevet opmærksomme på, at tidligere ansatte i advokathuset har ydet rådgivning i 2014 og 2015, der ligger udenfor Bech-Bruuns almindelige virke og retningslinjer, samt at Bech-Bruun ikke længere repræsenterer to canadiske pensionskasser, som henvendte sig i juni 2018 vedrørende refusion af udbytteskat.
To partnere i Bech-Bruun har forladt firmaet på grund af den canadiske sag.