Den britiske forretningsmand Sanjay Shah er klar til at sætte et punktum for den historiske sag, hvor den danske statskasse mellem 2012 og 2015 angiveligt blev svindlet for 12,7 milliarder kroner i refusion af udbytteskat.
Shah, der menes at være bagmand bag svindlen og lige nu bor i Dubai, melder sig nemlig for første gang klar til at møde op til en straffesag i Danmark, hvis anklagemyndigheden på et tidspunkt vælger at rejse tiltale.
Her vil han dog nægte sig skyldig i at have svindlet den danske statskasse.
Det siger han i et interview med Børsen - det første interview med et dansk medie i fire og et halvt år.
- Jeg ved, at det værste, der kan ske, er at jeg bliver smidt i fængsel i tre år, siger Sanjay Shah, der har fået sin formue indefrosset, så han med egne ord "faktisk har svært ved at betale skole- og elregningerne".
Sanjay Shah gør det i interviewet klart, at han forventer, at Dubai vil udlevere ham til retsforførgelse i Danmark, hvis der rejses tiltale.
Hvis emiratet ikke vælger at udlevere ham, så forsikrer han, at han alligevel vil møde op i en dansk retssal.
Shah: Dansk politi har vist mig billeder af cellen
Sanjay Shah er fem år, efter at muligheden for at svindle med udbytteskat blev stoppet, stadig i Dubai med sin familie.
Dubai er derfor et af de steder, hvor de danske skattemyndigheder forsøger at få nogle af de milliarder kroner, som finansmanden angiveligt har svindlet sig til, tilbage i den danske statskasse gennem civile retssager.
Desuden føres der civile retssager i flere andre lande.
Det er nemlig de danske myndigheders opfattelse, at Sanjay Shah og en række andre internationale storsvindlere gennem flere år har de ansøgt om at få udbetalt refusion af udbytteskat på baggrund af fiktive aktiebeholdninger og forfalsket dokumentation.
Svindlen er sket ved, at virksomheder og personer har udfyldt blanketter om refusion af udbytteskat uden at have aktier i danske selskaber - og dermed havde de ifølge danske myndigheder aldrig betalt udbytteskat og derfor heller ikke ret til at få penge tilbage.
Parallelt foregår der også en strafferetslig efterforskning, hvor den danske anklagemyndighed skal beslutte, om den vil tiltale ham for eksempelvis bedrageri og dokumentfalsk og hermed få en dansk domstol til at afgøre, om Shah skal i fængsel.
I interviewet med Børsen fortæller han, at den danske anklagemyndighed har stillet ham i udsigt, at han kan få en hurtig retssag, hvis han vælger at samarbejde med myndighederne.
Og en fængselsdom afskrækker langt fra den formodede milliardsvindler. Han forventer, at en dom vil lyde på fire års fængsel, og at han i så fald vil kunne være på fri fod igen efter tre år.
- Jeg vil sidde i fængselscellen og kan ikke drikke eller ryge. Jeg vil kunne dyrke motion hver dag. Det vil sikkert forlænge mit liv med tre år, så for mig vil den tid ikke koste noget, siger han og fortæller, at de danske myndigheder har vist ham cellen, hvor han skal afsone.
- Cellerne har mikrobølgeovn, tv, køleskab og en Playstation, så de sagde, "hvor slemt kan det egentlig være".
'Jeg ville gøre det hele igen'
Sanjay Shah har hele tiden erkendt, at han har trukket milliarder ud af den danske statskasse. Han mener dog ikke, at manøvren har været ulovlig, men at han blot har udnyttet et hul i loven.
- Jeg fortryder intet. Jeg ville gøre det hele igen, siger han til Børsen.
Det danske bagmandspoliti ønsker hverken at kommentere Shahs melding om, at han vil komme frivilligt til Danmark, eller hvornår deres efterforskning forventes at være afsluttet. Det skyldes, at efterforskningen er igangværende, oplyser de til Børsen
DR Nyheder har også forsøgt at få et interview med Sanjay Shah. Det har han afvist.