Skattestyrelsen har tabt et slag i sagen mod den britiske finansmand Sanjay Shah, der angiveligt er hovedmanden bag svindel med refusion af udbytteskat, som har kostet den danske statskasse 12,7 milliarder kroner.
Nichemediet Law360 skriver, at en domstol i Dubai har afvist Skattestyrelsens civile søgsmål mod Sanjay Shah, hvilket flere kilder bekræfter over for DR Nyheder.
Der er anlagt en sag i Dubai, da finansmanden er bosat der, og fordi det menes, at han har aktiver i emiratet.
Law360 er i besiddelse af afgørelsen, hvor sagens dommer, Ahmed Moheey El-Deen Hegazy, udtaler:
- Sagsøger har ikke fremlagt dokumenter, der understøtter søgsmålet... Derfor er der ikke beviser i sagen, der understøtter, hvad sagsøgeren påstår, lyder det i afgørelsen.
Sagen i Dubai er blot en af flere, som den danske stat har anlagt flere steder i verden i bestræbelserne på at få de mange milliarder kroner retur til den danske statskasse.
Lige nu føres der blandt andet en sag mod Sanjay Shah i London - ligesom der også føres sager i USA mod andre mistænkte i udbyttesagen.
I Dubai er det sidste punktum ikke sat i sagen. I en skriftlig kommentar udtaler Skattestyrelsen, at man er uenig i afgørelsen og har anket sagen på stedet.
- Som Skattestyrelsens advokater læser afgørelsen, har retten ikke afvist sagen under henvisning til, at styrelsens krav er uretmæssigt, men alene på grund af formelle mangler i sagens dokumentation, hvilket styrelsen ikke er enig i. Da afgørelsen er appelleret, har den ikke indflydelse på Skattestyrelsens søgsmål, lyder det i en skriftlig kommentar via styrelsens pressetjeneste.
Hverken Kammeradvokaten, der håndterer sagen, eller Skattestyrelsen har ønsket at give interview om sagen.
Sanjay Shahs talsmand, Jack Irvine, skriver i en kortfattet mail om afgørelsen til DR:
- Skat må være meget utilfredse. De er helt åbenlyst ikke fans af de normale spilleregler, skriver han.
I en lidt mere udybbende kommentar til Law360 udtaler talsmanden:
- Jeg har flere gange sagt, at det danske skattesystem er dysfunktionelt, og denne langstrakte affære, der fylder retslokaler i hele verden, understreger min pointe.