Se og Hør-sagen bør gå om. Det mener Michael Juul Eriksen, der er forsvarsadvokat for den såkaldte tys-tys-kilde Peter Bo Henriksen.
Baggrunden er udtalelser fra en af domsmændene, Sahar Aslani, som han mener, er gået over stregen i forhold til sin tavshedspligt i et program på Radio24syv.
På mandag sender Michael Juul Eriksen en skrivelse afsted, hvor han nedlægger påstand om, at sagen skal tilbage til byretten og gå om.
- Det her er så særegent og uden fortilfælde. Det har efter vores opfattelse været egnet til at påvirke afgørelsen, hvis der har siddet en domsmand med så stærke forudindtagede holdninger, siger Michael Juul Eriksen.
Der blev afsagt dom i Se og Hør-sagen i torsdags. Peter Bo Henriksen blev idømt halvandet års ubetinget fængsel. En dom, som blev anket på stedet, men nu mener Michael Juul Eriksen altså, at sagen bør gå om på grund af domsmandens åbenmundethed.
I radioprogrammet udtaler domsmanden sig blandt andet om strafudmålingen og den kulørte presse.
- Jeg synes, de skal uddø, siger domsmanden blandt andet om sladderpressen.
Personligt kan domsmanden ikke lide Se og Hør, hvorimod hun ikke har noget imod Billed Bladet, fremgår det.
Indflydelse på resultatet
- De holdninger, hun giver udtryk for mod Se og Hør, kan have indflydelse på sagens resultat - både skyldsspørgsmål og strafudmåing.
- Retssystemt kan ikke leve med, at der er en mistanke om, at der kan stilles spørgsmålstegn ved upartiskhed hos et af retsmedlemmerne, siger Michael Juul Eriksen.
Det er højst usædvanligt, det der er sket. Advokaten kender ikke til fortilfælde af denne art.
- Jeg har aldrig set det før. At give udtryk for at man har stærke holdninger om det her emne, sagen handler om, det har jeg ikke oplevet før.
- Også da dommen kom. Hun var udenfor for at tale med journalister, og det har jeg ikke set før. Ifølge loven må en domsmand ikke udtale sig om, hvad der er foregået omkring voteringen. Det er strafbart, understreger Michael Juul Eriksen.
Bliver indkaldt til samtale
Lisbeth Larsen, der er retspræsident ved Retten i Glostrup, siger til Ritzau, at Sahar Aslani vil blive indkaldt til samtale.
- Det er højst usædvanligt, at en domsmand udtaler sig om en sag, som vedkommende har været med til at dømme i, siger Lisbeth Larsen.
- Men umiddelbart tyder det dog ikke på, at hun har overtrådt sin tavshedspligt, fortsætter retspræsidenten.
Lisbeth Larsen kan ikke sige noget om eventuelle konsekvenser for domsmanden.