Utålmodig serieekspert: Fem fede serier vi vil have til Danmark, nu!

Kasper Lundberg fra Binge på P3 gider ikke vente på nye tv-serier. Her er fem, han beder til snart bliver tilgængelige i Danmark.

Vi lever i vidunderlige tider, når det kommer til serier.

Der kommer flere og bedre serier end nogensinde før, og bedst af alt, næsten alt hvad der er værd at se, er tilgængeligt herhjemme.

Men der er stadig en håndfuld geniale serier, der kan tvinge de svageste sjæle ud i anvendelse af internettets mørkeste magi. For hvorfor er det, vi skal vente, til sæsonen kommer på dvd, et år efter den har haft premiere i hjemlandet?

Her er fem af de serier, vi beder til de store seriedistributionsguder om at skaffe os til en dansk tjeneste snart.

Top of the Lake

Mesterinstruktøren Jane Campions Top of the Lake med Elisabeth Moss i hovedrollen blev lanceret som en vidunderlig lille afsluttet miniserie, der sammen med True Detective varslede en helt ny tidsalder for krimiserien. Så jeg tænkte egentlig, at det var lidt ærgerligt, da det blev afsløret, at de ville genoplive den til en sæson to.

Men Jane Campion tager ingen gidsler, og smider så meget som hun kan på bålet fra sæson 1 og skifter næsten hele persongalleriet, krimiplottet og den New Zealandske udørk ud med storbyen Sydney.

Danske David Dencik giver en fuldstændigt magnetisk karismatisk præstation som filosof-alfonsen Puss, som det føles helt forkert, at vi ikke kan se herhjemme.

The Americans

Man kan heldigvis finde de første fire sæsoner af koldkrigsdramaet 'The Americans' på Netflix og Blockbuster. For historien om de to russiske agenter, der forklædt som amerikansk kernefamilie, udfører den ene koldblodige aktion for moder Rusland efter den anden, er bare blevet bedre og bedre.

Derfor er det ekstra frustrerende, at man ikke kan få lov til at følge med sammen med amerikanerne, men skal vente til Netflix får lov at vise afsnittene en hel sæson forsinket.

Fjerde sæson var noget af det mest spændende tv siden de første sæsoner af Homeland, hvor de tålmodigt opbyggede spændinger i forstadshjemmet og mellem agenter og dobbeltagenter nåede en foreløbig kulmination.

American Crime Story: The Assasination of Gianni Versace

Første sæson af American Crime Story handlede om verdens vildeste retssag, nemlig den mod den amerikanske fodboldspiller O.J. Simpson, der var anklaget for mordet på sin ekskone, Nicole.

Serien mindede os effektivt om sagens sociale dimensioner, der stadig har konsekvenser i dag og var en de absolut bedste serier i 2016.

Nu er anden sæson i gang om en ny sag, denne gang mordet på modegiganten Gianni Versace, der blev begået af seriemorderen Andrew Cunanan. Og hvis man skal tro de foreløbige anmeldelser, er det en mindre forbrydelse, at vi ikke kan se den endnu.

Broad City

Det er ikke fordi, vi mangler serier om unge mennesker i New York. Men alligevel kan det nogle gange føles som om, at hvis vi ikke kan se Broad City, så kan det hele være lige meget.

Power-venindeparret Ilana Glazer og Abbi Jacobsen har en sprudlende kemi både foran og bag kameraet som gør Broad City til den ultimative millenialkomedie: Feministisk, kropspositivistisk, kærlig, desorienterende, energisk, ligeglad med genrekonventioner og sindssygt sjov.

Fjerde sæson er fyldt til randen med påfund: Et animeret afsnit, Ilana, der går i terapi, fordi hun ikke har kunnet få orgasme, siden Trump blev præsident og en genial gæsteoptræden fra RuPaul Charles som diktatorisk sushirestauratør.

Nathan for you

Indrømmet, pseudo-dokuserien Nathan for you er EKSTREMT smal. Men det er også noget af det mest radikale og tåresprøjtende sjove tv, der nogensinde er lavet.

Den handler om en middeldygtig handelshøjskole-type med et napoleon-kompleks, der tvinger sin hjælp ned i halsen på små virksomheder, der kæmper med at få kunder i butikken.

Kombinationen af Nathan Fielders vanvittige deadpan-præsentation af hans sindssyge ideer (frozen yogurt med lortesmag?) og lanceringen af dem i den virkelige verden med ægte menneskers ægte reaktioner er et socialt komedieeksperiment, vi ikke har set magen til siden Sacha Baron Cohens Borat og Brüno.

Flere af ideerne har bredt sig til de regulære amerikanske nyheder, som i Dumb Starbucks, da han får en lokal café til at kopiere al indretning og produkter i gigantkæden, men bare sætte ordet dumb foran alt for at undgå retssager.