Ikonisk satireprogram kan takke Trump for Emmy-succes

'Saturday Night Live' har fået fornyet succes takket være de mange Trump-sketches. Politik præger i det hele taget årets Emmy-nomineringer.

Præsident Donald Trump er en hyppig "gæst" i 'Saturday Night Live', når skuespillerne parodierer ham, og det har programmet fået fornyet succes på. (Foto: © NBC, Getty Images)

Det gavner at have lidt politisk bid, hvis man vil nomineres til de fornemme Emmy-priser i år.

Sådan lyder konklusionen fra serieekspert Keld Reinicke, efter at årets mange nomineringer er afsløret.

Det kan ses i flere af kategorierne – blandt andet bedste talkshow.

Her er den før så populære og harmløse talkshowvært Jimmy Fallon røget ud af kategorien. I år er værter som Samantha Bee og John Oliver, der gerne disker op med politiske kommentarer, i stedet nomineret.

- Det kører ikke for Fallon lige nu, for seerne vil gerne se værter, der har politiske holdninger til alt det, der sker lige nu med Trump. Fallon var for få år siden uovervindelig, så det er ret vildt, siger Keld Reinicke.

Brug for at få fortolket Trump

Hvis der er et program, der ofte gør grin med USA’s præsident Trump og hans stab, så er det ’Saturday Night Live’.

Det ikoniske satire-lørdagsshow er nomineret i hele 22 kategorier og fører dermed Emmy-kapløbet sammen med robotdramaet ’Westworld’ fra HBO.

- ’Saturday Night Live’ har ligesom fået en genfødsel, og programmet har én person at takke – nemlig Trump. Der sker så mange ting på den politiske scene uge for uge, så folk har brug for noget, der fortolker det, siger Keld Reinicke.

Melissa McCarthy i gang med at filme en sketch til 'Saturday Night Live', hvor hun spiller Det Hvide Hus' talsmand Sean Spicer. (Foto: © handout, Scanpix)

Men der er også helt nye serier, der kan hente statuetter hjem, når Emmy-priserne uddeles i september. En af dem er ’The Handmaid’s Tale’, der har sikret sig 13 nomineringer.

Serien, hvori mange kvinder har mistet deres rettigheder, er flere debattører og anmeldere blevet hyldet som en kommentar til det nuværende politiske klima i USA.

Film er gammeldags - serier lever i nuet

Og mens mange sidste år pegede fingre ad Oscar-akademiet for primært at nominere hvide amerikanere, så viser Emmy Awards i år, at der er flere farver i serieland.

Keld Reinicke fremhæver selv de tre komedieserier ’Atlanta’, ’Black-ish’ og ’Master of None’, der blandt andet har afroamerikanere, indere og kinesere i fokus.

- Det er interessant, at de alle er nomineret som bedste komedieserie. Det er et lille hint om, at filmbranchen er gammeldags, og at tv-serierne reflekterer på helt andre måder, der hvor samfundet er lige nu.

Talkshow-vært Stephen Colbert er vært, når de mange Emmy-statuetter uddeles 17. september i Microsoft Theater i Los Angeles.