Det er kun to år siden, den danske trio Chinah debuterede på Spot i Aarhus.
Nu er de her så igen. I Aarhus for at spille på årets Northside Festival lørdag aften.
Men allerede nu er Fine Glindvad, Simon Andersson og Simon Kjær egentlig klar til skifte Aarhus ud med byer længere vestpå. Helt præcist 4-5000 kilometer længere vestpå.
For deres stramme, elektronisk poppede lydunivers har bedre vilkår i USA, tror de.
- Vi har egentlig hele tiden ønsket at fokusere mere på udlandet end på Danmark. Det er ikke fordi, at Danmark ikke kan være med. Men vi føler, vi laver musik, som er nyskabende, og vi har da ambitionen om, at det skal række længere ud, forklarer sangskriver og sanger Fine Glindvad.
Bandets sparsomme bagkatalog bestående af en håndfuld singler har da også allerede stået sin prøve i Guds eget land. I marts optrådte trioen nemlig på den hypede musik/film- og medie-festival South By Southwest i Austin i delstaten Texas.
- Grunden til, at vi er tiltrukket af USA, er også, at der er nogle scener, hvor der er lidt mere plads til den form for pop, vi gerne vil lave. Plads til den lidt mere indadvendte performance.
- Der er bare flere mennesker og måske også andre forventninger til koncerter, der ikke altid er en folkefest, forklarer bandets keyboardspiller Simon Andersson, som bliver suppleret af en anden Simon: Bandets guitarist, med efternavnet Kjær.
- Når man kigger på amerikansk popmusik, er der også flere artister, der gør noget interessant for udviklingen af musikken.
Introverte Ocean
Snakken falder på fredagens Frank Ocean-koncert.
Som i den grad har fået drøje hug fra Northside-publikummet og anmeldere for netop aldrig helt at få inddraget publikum.
Men den type musik og koncerter må og skal der være plads til, insisterer Chinahs vokalist.
Også selvom det måtte kræve lidt mere af festivalpublikummet.
- Vi er og bliver nok aldrig det band, der skaber folkefest på scenen. Der ligger nogle begrænsninger i musikken, som ikke kun har noget at gøre med, at vi er et nyt band, men også det udtryk, vi kommunikerer ud og som skal have folk med, siger hun og påpeger, at med et et større publikum, som der er i USA, er der også mindre risiko for at blive misforstået.
Årets talent
De har ellers fået roser nok, den unge københavnertrio.
I 2016 vandt Chinah talentprisen ved P3 Guld og de to ep'er 'Once the Lights Are On' og 'Hints' har fået ros af anmelderne.
Med så få sange i bagagen kommer man til at lære sine sange rigtig godt at kende, påpeger Simon Andersson.
Og når igennem alle tænkelige sammensætninger af et set.
- Jeg tror, vores bedste kort er vores musik på den måde, at vi gør ikke folk vildt opmærksomme på, at de er til koncert ved f.eks. at råbe "hva' så, er I der?", siger Fine Glindvad og fortsætter.
- Vi går nok bare endnu mere ind i vores musik for at få folk med - i musikken og ikke i den fest, der måske er på en festival.
- For hvis du først accepterer de spilleregler, at du først er en succes, hvis folk klapper med, så kunne vi godt gå hen og blive lidt fiasko-agtige. Og der synes jeg faktisk, det er befriende at se sådan en som Frank Ocean og det, han leverede i aftes, siger hun.