Elsk at hade dem: 5 film der er så dårlige at de er sjove

Hajer flyver i tornadoer, og folk taler med planter i Netflix' underskov af topunderholdning af tvivlsom kvalitet.

Jonatan Spang og Christiane Schaumburg-Müller spiller hovedrollerne i 'Over kanten', som sammen med bl.a. 'The Happening' er på Dårligdommernes liste over film på Netflix, der er så dårlige, at du er nødt til at se dem. (© Netflix)

Har du hørt om ’hate-watching’?

Altså, at se en film eller en serie, du hader, men som alligevel rummer nogle kvaliteter, fordi den er så gennemført dårlig, at det er bemærkelsesværdigt i sig selv.

I anledning af at Netflix har været i Danmark i fem år, har eksperterne bag podcast-serien 'Dårligdommerne' været en tur igennem streamingtjenestens repertoire.

Her har de samlet de fem bedste af de værste film, du kan kaste dig over, når du bliver i humør til ’hate-watching’ – eller bare har brug for en gedigen omgang underholdning.

Disse film er nemlig så dårlige, at de er sjove.

(© Netflix)

The Happening (2008)

- Instruktøren M. Night Shyamalan bragede igennem Hollywood med den vellykkede ’The Sixth Sense’ fra 1999, derpå ’Unbreakable’ og ’Signs’. Siden da gik det støt ned ad bakke, og den første virkeligt gennemført katastrofale titel fra hans hånd var ’The Happening’.

IMDb beskriver den som en komedie, men humoren i filmen er ikke tilsigtet. Fra første øjeblik ved man, at der er noget galt, når man kommer til at grine mere ad begivenhederne end man får kuldegysninger, og idéen om, at Moder Jord hævner sig på befolkningen ved at udskille selvmordsgasser, er fantastisk åndssvag.

Det hele hjælpes på vej af latterlige dødsfald, Zooey Deschanel, der spiller som om, hun er på sløvende medicin, og Mark Wahlberg, der tilsyneladende tror, han skal kommunikere som et børnehavebarn.

Især scenen, hvor han taler med en plante, er helt igennem tåkrummende og fantastisk på samme tid.

(© Netflix)

Rich Kids (2007)

- 'Rich Kids' er en film, vi har et særligt forhold til, for det er den første, vi så og lavede et afsnit om i Dårligdommerne. Og det er en film, man ikke må snyde sig selv for. Det er et forsøg på at lave en slags dansk ’Requiem for A Dream’ (en film der skildrer fire menneskers forfald i stoffer, red.), men den er så overdramatisk, at den ender med at være hysterisk morsom.

Instruktør Rune Bendixen påstår, at 95 procent af, hvad der foregår i filmen er baseret på ægte hændelser, og i så fald skal han gå direkte til politiet, for filmens priviligerede, forkælede møgunger er psykopater hele bundtet.

Søren Bregendal slår en prostitueret ihjel, fordi han ikke må brække hendes arm (!).

Og åbningsscenen, hvor Sebastian Jessen onanerer i sin hånd og derefter bliver chokeret, fordi han ikke ved, hvad sæd er, er særligt fantastisk.

Se den. Du vil nok fortryde det, men det er virkeligt dumt.

(© Netflix)

Catwoman (2004)

- Hvordan laver man en film om Catwoman, der kan overgå Michelles Pfeiffers fabelagtige portræt i ’Batman Returns’? Svar: Det gør man ikke.

I stedet laver man noget, der visuelt virker som den værste nu-metal-video nogensinde med elendige effekter, hyrer Halle Barry i titelrollen og laver plottet til noget om en kamp med skønhedsprodukter.

Derfor er det heller ikke den store overraskelse, at instruktøren, hvis fulde navn er ’Pitof’, hvilket altid er et godt tegn, ikke rigtigt har instrueret noget siden.

Den eneste, der gik derfra med æren i behold, var Halle Berry, der mødte op og modtog sin Razzie (den omvendte Oscar) for sin elendige præstation. Respekt.

(© Netflix)

Over kanten (2012)

- Jonatan Spang er uden tvivl en af Danmarks mest talentfulde komikere...

Men ’Over kanten’ med ham i hovedrollen er simpelthen et makværk udi overtænkte twists og har et computerspil som omdrejningspunkt, der a) ikke kan lade sig gøre, b) ligner lort og c) IKKE KAN LADE SIG GØRE!

Det hele kulminerer i et skud, hvor Spang står foran en væg med en masse post-its og kort med røde tråde for at holde styr på handlingen, og så står der gudhjælpemig "kort af røde tråde" på en post-it, som rekvisitøren ved en fejl har hængt op i billedet. GIGA facepalm.

(© Netflix)

Sharknado (2013)

- Siden SyFy Channel (amerikansk tv-kanal med fokus på genrerne science fiction, fantasy og horror, red.) viste den første 'Sharknado'-film i 2013, er der kommet 4 efterfølgere.

Men den første er noget særligt, fordi det virker som om, den endnu ikke er blevet helt bevidst om sin egen elendighed.

Ian Ziering (ja, ham fra 'Beverly Hills 90210') og Tara Reid (ja, hende fra 'American Pie') skal forsvare deres familie og Los Angeles mod det enormt naturlige naturfænomen, Sharknado (en tornado med hajer, duh), og det bliver dummere, end man troede var muligt. Vi glæder os stadig til Hippoquake.