Bobler i glasset, fyrværkeri på himlen og dronningens nytårstale på skærmen.
Det er faste elementer af nytårstraditionen for mange danskere, og cirkae to millioner af os følger stadig trofast med den 31. januar klokken 18, når dronningen, som den eneste gang om året, taler direkte til befolkningen.
Flere og flere bookmakere tilbyder også odds forud for dronning Margrethes nytårstale. I år kan du eksempelvis sætte penge på alt fra, om dronningen taler om Færøerne, om hun omtaler terror, eller om Donald Trump bliver nævnt i talen.
Men hvad kan vi så forvente af dronningens tale nummer 46? Vi har fået to eksperter til at komme med deres bud på, hvad talen i år vil handle om.
Prins Henriks demens vil fylde
Det trak overskrifter, da prins Henrik i august meldte ud, at han ikke ønskede at blive begravet ved siden af sin kone i Roskilde Domkirke. Og sidenhen fik kongehuset endnu mere opmærksomhed, da de en måned senere fortalte, at prinsen lider af demens.
Det har altså været et år med store begiveheder for kongehuset - og det vil kunne mærkes i dronningens nytårstale, vurderer retoriker og taleskriver, Trine Nebel. Hun er adjunkt på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og har fulgt dronningens nytårstaler gennem tiden.
- Jeg tror, at prinsens demens vil nævnes ved, at dronningen vil udtrykke en form for tak i forhold til, at offentligheden trods alt har behandlet udmeldingen nænsomt. Derfor tror jeg, hun vil komme med en tak til befolkningen for deres respekt og nænsomhed, siger hun.
Det er historiker og lektor ved Saxo-Instituttet på Københavns Universitet, Sebastian Olden-Jørgensen, enig i. Han mener, at det vil være kunstigt, hvis dronningen slet ikke nævner prinsens sygdom - for det er noget, danskerne forventer, at hun taler om.
- Når det gælder prins Henriks demens tror jeg, at hun vil takke for forståelsen og sende en venlig tanke til alle andre i samme situation, siger han og forklarer, at dronningen formentlig vil berøre demensen på en måde, som forsøger at knytte bånd til befolkningen og andre, der kæmper med sygdommen.
Han vurderer, at hun på familielivsområdet vil prøve at afbalancere det tunge og triste ved prinsens sygdom med de mere positive begivenheder som prins Felix' konfirmation og dronningens eget guldbryllup.
Nytårstalen giver mulighed
Sebastian Olden-Jørgensen vil ikke vurdere sandsynligheden for, at dronningen vil bruge talen til at abdicere. Alligevel mener han, at skulle det være dronningen ønske, står hun i år med et vindue og en mulighed, som hun ikke har haft på samme måde tidligere.
- Hun står i en situation nu, hvor hun kan abdicere af hensyn til kronprinsen og til prins Henrik, hvor hun faktisk med fuld ret og med stor forståelse fra offentligheden kan gøre det af hensyn til kongehuset, til sine nære og til Danmark, siger han og henviser blandt andet til prins Henriks sygdom.
Han er til gengæld overbevist om, at talen er den perfekte anledning for dronningen til at sætte kronprinsparret endnu mere i fokus.
Sebastian Olden-Jørgensen peger især på udgivelsen af kronprinsens biografi 'Under bjælken', som udkom tidligere i år, og som ifølge historikeren kun bidrager til at gøde jorden for kronprins Frederik.
- I det kommende år fylder kronprins Frederik 50, og han og kronprinsesse Mary er så klar på opgaven, som de nogensinde vil blive. Biografien om kronprinsen har ét stort budskab, og det er: Han er klar. Og det er jo et lidt pudsigt budskab at komme med, hvis det ikke skal bruges til noget, vurderer Sebastian Olden-Jørgensen.
Kan bane vejen for kronprinsen
Trine Nebel tror ikke, at dronningen benytter talen som anledning til at trække sig. Til gengæld er hun enig i, at der er meget, der peger på, at dronningen formentlig bruger talen til at bane vejen yderligere for kronprinsen, og at kronprinsens 50 år fødselsdag næste år er en oplagt anledning til at gøre hans rolle i kongehuset endnu mere central.
- Jeg synes, det er tankevækkende, at bogen om kronprins Frederik kommer i år, og det er ét af tegnene på, at kronprinsparret vil blive kørt mere i stilling næste år. Det vil måske blive nævnt ved, at de er dygtige, og at de hjælper i den svære tid. At hun er stolt af dem, og at de bliver taget godt imod af den danske befolkning, siger Trine Nebel.
En tale, der samler os
Dronningens nytårstale skal gerne vække genkendelse hos størstedelen af danskerne. Derfor peger Sebastian Olden-Jørgensen også på de faste elementer, dronningen vil komme omkring, som rigsfællesskabet, kongehusets rejser, landsdelen og danskerne syd for grænsen og i udlandet.
Og selvom talen ikke må være politisk eller komme med løsningsforslag, vurderer Trine Nebel, at dronningen vil benytte anledningen til at nævne årets kommunalvalg - på et meget værdibaseret plan, vel at mærke.
- Nytårstalen er jo en lejlighedstale, hvor vi samles om de fælles værdier og minder hinanden om, hvad der er vigtigt. Det er ikke her, hvor man proklamerer alle mulige politiske statements, men derimod her, hvor vi samles om det, der er dansk og vores. Så jeg tror, at hun nævner valget, fordi det er en oplagt mulighed for at hylde demokratiet, siger Trine Nebel.
Andre bud fra Trine Nebel og Sebastian Olden-Jørgensen går på emner som Aarhus som kulturhovedstad, Reformationsjubilæet og dets betydning for danskheden og sammenhængskraften, prinsesse Benediktes tab af sin mand, prins Richard, og terror.