- I have work, then a dinner thing, and then I am busy trying to become who I am. (Frit oversat: Jeg skal på arbejde, så til middag, og så har jeg travlt med at blive til den, jeg er.)
I fem sæsoner har 'Girls' forsøgt at give et nogenlunde realistisk billede på, hvordan livet for en pige i tyverne i virkeligheden er alt andet end en morsom tv-serie fra USA.
- Endelig!, skreg jeg til mig selv, da jeg i 2012 så første afsnit.
Endelig en serie med fire piger, der er ligeså forvirrede som mig selv. Jeg har stået i lære i tyverne sammen med Hannah, Marnie, Shoshanna og Jessa, og jeg kommer til at savne skiftevis at spejle mig selv i dem alle fire.
I dag har den sjette og uigenkaldeligt sidste sæson af det, der har været min vigtigste serie de sidste fem år, premiere.
Og 'Girls' fortjener et solidt farvel fra min hånd. Her er de fem største grunde til, at jeg elsker serien.
En hovedrolle, vi ikke behøver at kunne lide
Generelt har det i mange år været sådan, at vi virkelig godt kan lide hovedrolleindehavere i serier - også selvom de er irriterende. Det gælder Carrie i 'Sex and The City', de seks venner i 'Friends', 'Frasier' og 'Will & Grace'.
Ydermere har det tit været sådan, at kvinderne i de forskellige tv-serier gerne har måttet være lidt fjollede, men dog ikke helt så tossede som mændene.
Sådan har det ikke forholdt sig i 'Girls', hvilket har betydet, at vi har skulle vænne os til en ny måde at forholde os til en kvindelig hovedrolleindehaver.
Lad os være ærlige: Hannah Horvath er det mest selvoptagede, klodsede, irriterende, narcissistiske kvindemenneske. Og det er helt overlagt. Gud, hvor er hun dog befriende irriterende. Ligesom mine veninder og jeg selv er til tider.
Den underlige fyr er fedest
Jeg skal være ganske ærlig.
Første gang jeg så Adam i 'Girls' tænkte jeg, at han var helt absurd freaky.
Til gengæld er han den, der har leveret flest citater igennem serien, som jeg har taget med mig videre.
For eksempel da han i første sæson siger: “Holding onto toxic relationships is what keeps us from growing; you’re forming everytime you shed a layer. You’re getting closer to yourself.”
Det er det, der gør, at jeg ikke finder ham 100 procent skræmmende, når han siger ting som: “I’m gonna tie you to my bed and keep you for three days.”
Det rigtige soundtrack til dit liv
Dans!
Når tingene ikke går din vej, dans! Når tingene flasker sig, dans! Når din kæreste slår op, dans! Når du bliver uvenner med din bedste veninde, dans!
Bare fordi det er tv-serier og film forbeholdt at have soundtracks, betyder det ikke, at du ikke kan have det.
Scenen hvor Hannah finder ud af, at hendes ekskæreste er homoseksuel, og hun sammen med Marnie danser til Robyns ‘Dancing On My Own’, vil for altid sidde fast i mit hoved.
Kast din gule netundertrøje på og dans som en galning til Icona Pops 'I Love It'.
Det hjælper - ikke kun i 'Girls'.
Din fremtid bliver nok ikke, som du håbede
De fleste af os starter på en uddannelse med en drøm om, hvordan vores liv kommer til at se ud efter tre-fire-fem år med næsen begravet i bøgerne.
Det er bare helt vildt sjældent, at tingene flasker sig præcis, som vi havde forestillet os.
Som for eksempel da Marnie bliver fyret fra sit job fra den ene dag til den anden.
Eller da Hannah har relativt svært ved at finde et arbejde, der plejer hendes interesse for at skrive, samtidig med at det betaler hendes husleje. En drøm hun formentlig har haft fordi hun, ligesom mig, er vokset op med at se 'Sex and The City', hvor Carrie, uden problemer, betaler sin husleje på Manhattan ved at skrive en klumme i en avis.
Tyverne er til at drømme. Og til lige at komme ned på jorden igen.
På et tidspunkt skal vi alle blive voksne
Det er helt vildt forvirrende at blive voksen.
I tyverne kan alt det ene øjeblik føles fuldstændig fantastisk, det næste minut er alt helt umuligt - og det er okay.
Det er okay at blive uvenner med sin bedste veninde. Det kan godt blive noget rod kun at kende en mand i mindre end fem minutter, før man bliver gift med ham. Men selvom man gør alle de her idiotiske ting, så bør man ikke være så hård ved sig selv. For det er en del af det at blive voksen.
Nu er det tid til sidste sæson af 'Girls', hvilket egentlig er et meget passende tidspunkt for mig at blive voksen, men det er ganske beroligende, at jeg har ligeså svært ved det som Hannah, Marnie, Shoshanna og Jessa.
Tak for alt, piger. I har været som det efterskoleophold, jeg aldrig fik.
- •
Sandie Westh er vært på P7 MIX og klummeskribent på Politiken
- •
Hendes pophjerte banker blandt andet for Michael Jackson, Take That og Whitney Houston
- •
'Girls' er tilgængelig på HBO Nordic.