5 geniale superhelte-serier som vi savner på tv

Daredevil og Jessica Jones går deres sejrsgang på skærmen, men der er også andre tegnede universer, der fortjener sin egen tv-serie. Og din skærmtid.

Nu venter vi bare på Hollywood, fristes man til at sige: Vi har peget på en række grydeklare tegneserier og graphic novels og endda også foreslået de passende skuespillere. (Foto: Planetary)

Vi elsker tv-serier baseret på tegneserier. The Walking Dead, Jessica Jones, Daredevil, Arrow er blandt eksemplerne på nogle af de mange tegneseriehelte (og skurke), der er blevet til succesrige tv-karaktererer de sidste par år.

Måske er det fordi det kulørte tegneserieformat fungerer som et eksperimentarium for skøre ideer, som ved første færd lyder for langt ude. En zombie som retsmediciner? En blind advokat, der tæver ninjaer? Men det virker.

Der er masser af tegnet tankegods derude, der ville fungere på det lille lærred. Derfor præsenterer vi en række anbefalelsesværdige tegneserier og graphic novels - sammen med forslag til, hvilke skuespillere, der ville være oplagt i hovedrollerne. Det er helt oplagt at dykke ned i universerne i bog- og bladform, imens vi venter på produktionsselskaberne.

Hawkeye

Clint Bartons Hawkeye (ham fra the Avengers) og den noget yngre (og måske bedre) Hawkeye, Kate Bishop, arbejder modvilligt sammen og bekæmper kriminalitet med bue, pil og masser af kvikke bemærkninger. Historien ville fungere perfekt som en skæv komedieserie med succesgaranti på Netflix. Tegneren Matt Fractions udgave af Hawkeye er en af de mindst superhelte-agtige superhelte-tegneserier i lang tid.

Drømmehold: Jeremy Renner som Clint Barton (ligesom i "Avengers"-filmen) og Emma Watson (kendt fra Harry Potter) som Kate Bishop.

League of Extraordinary Gentlemen

Alan Moores fantastiske hovedværk blander figurer fra klassiske, fantastiske værker sammen (Allan Quartermain, Mina Murray) og sender dem ud på nye eventyr. Tegneserien blev filmatiseret for en del år siden med Sean Connery i hovedrollen med dårligt resultat, men som tv-serie vil den kunne blive formidabel. I stil med tv-serien "Penny Dreadful" – bare bedre.

Drømmehold: Natalie Dormer (kendt fra GoT) spiller Mina Murray, og Patrick Stewart (X-Men-filmene) som Allan Quartermain.

Ms. Marvel

I 2014 udgav Marvel en skelsættende superhelte-tegneserie med en den pakistansk-amerikanske teenage-superhelt Kamala Khan, også kaldet Ms. Marvel. Hun er født og opvokset i New Jersey med muslimsk baggrund og i tegneserien følger man teenagerens forsøg på at kombinere religion og familieliv med teenagetilværelse og superhelte-ambitioner. Det er en solid grobund for en anderledes tv-serie.

Drømmehold: Rollen som Ms. Marvel kunne være et springbræt for en ny skuespillerinde - måske i samme univers som Daredevil og Jessica Jones.

Planetary

En lille gruppe ”helte” (begrebet brugt meget løst) udgraver og udforsker den skjulte påvirkning mutanter, monstre og supervidenskab har haft på jorden i det sidste århundrede. Som et "X-Files"-afsnit med superkræfter og smarte henvisninger til 100 års populærkultur – særligt tegneseriemediet i sig selv – og så har du Warren Ellis’ ”Planetary”. Det er fremragende god læsning og oplagt stof til skærmen.

Drømmehold: Michael Fassbender som Elijah Snow, Zoe Saldana ("Star Trek") som Jakita Wagner.

Y: the Last Man

Her følger man Yorick Brown – klodens sidste overlevende mand, efter at alle mandlige pattedyr er blevet dræbt. Sammen med sin abe og karakteren, Agent 355, krydser de USA for at finde svarene på en række spørgsmål. Hvad forårsagede katastrofen? Hvorfor overlevede netop Yorick? Og kan katastrofen vendes? En krydsning af "Lost" og "Last Man on Earth", og et så udgangspunkt for en tv-serie, at det ikke ville overraske, hvis den allerede var på vej.

Drømmehold: Jesse Eisenberg ("Batman vs. Superman") spiller Yorick Brown og Ruth Negga (kendt fra "Preacher") som Agent 355.

  • Morten Greve er freelance-spildesigner gennem ti år og tidligere spilredaktør på et større dansk livsstilsmagasin for mænd.

  • Er passioneret gamer og ambassadør for, at spil skal tages mere seriøst som kulturform.

  • Er redaktør på dr.dk/debat.