Det fungerer på samme måde, som når man skal en tur på kommunekontoret eller i banken.
Man går ind af de store glasdøre, siger sit navn og trækker et nummer.
Det er bare hverken sagsbehandleren eller bankrådgiveren, man venter på, men derimod muligheden for at indtage ulovlige stoffer som heroin, kokain eller crack i rene og rolige omgivelser.
Københavns nye stofindtagelsesrum hedder H17 og ligger midt på Halmtorvet på Vesterbro.
Indrettet i samarbejde med stofbrugere
Det er 1.000 kvadratmeter stort, og indretningen har arkitekter stået for - i samarbejde med nuværende og tidligere stofbrugere.
Én af dem er Anja Bloch, der er formand for Brugernes Akademi, der er en forening for stofbrugere.
- Det er vigtigt, at der er et sted, der viser, at vi prioriterer de udsatte. Og det synes jeg, man gør, hvis man laver sådan et flot hus som det her, fortæller hun i det foyeren til det nye fixerum.
Anja Bloch og andre stofbrugere har undervejs i planlægningsfasen og under byggeriet taget stilling til spørgsmål om indretning, farvevalg og meget andet
- Der er jo nogle ting, som er vigtige, men som kun stofbrugere ved, fortæller hun.
Det er for eksempel den detalje, der betyder, at stofbrugeren kan skaffe sig af med sin kanyle i et hul i det bord, han eller hun sidder ved, så snart stoffet er indtaget.
Eller det, at man kan komme hurtigt fra gaden og ind i selve stofindtagelsesrummene. Eller det, at fixerummet er fyldt med stole og puffer, hvor man kan sætte sig efter et fix og få en pause fra det heftige liv omkring Istedgade.
Undgår amputerede lemmer
Fixerummet er ikke det første af sin slags. I København findes allerede to faste fixerum samt to biler, hvor stofbrugere kan fixe. Også i Århus og Odense findes der rum, hvor man kan tage stoffer i rolige omgivelser.
Og den mulighed redder ifølge Anja Bloch liv.
- Det kan sørge for, at vi overlever, og det kan sørge for, at vi undgår amputationer, siger hun.
I fixerummene er der gratis adgang til narkomanens "værktøj": kanyle, sprøjte og sterilt vand. Og der er særlige lamper, der kan hjælpe med at finde en blodåre, hvori stoffet kan skydes ind.
Simple ting, der forhindrer infektioner, der ellers kan føre til, at ben eller arme må amputeres.
301 overdoser - ingen dødsfald
I fixerummene er der også personale tilstede, der kan gribe ind, hvis stofbrugeren får en overdosis.
Og det sker ofte: fra 2012 til 2015 skete der 301 overdoser i fixerummene, ifølge den evaluering af fixerummene, som Sundhedsministeriet offentliggjorde sidste år.
Men ingen af episoderne er endt med dødsfald, da personalet har tilkaldt hjælp.
Hjælp til at tage stoffer kan være hjælp til at holde op
Paradokset ved fixerummene er til at tage og føle på: hvorfor skal samfundet gøre det lettere for stofbrugere at tage deres stoffer, når man dybest set ønsker, at de skal holde op med det?
Men ifølge Anja Bloch kan netop "hjælpen" til at tage stofferne på en sikker måde være første skridt i retning af, at man holder op med sit misbrug.
- Det har meget at sige for selvopfattelsen, at omgivelserne behandler én ordentligt, siger hun.
Derfor mener hun, at et lettere liv i kraft af fixerummet kan være starten på en større forandring,
- Jeg håber vi kan finde nogle stofbrugere, der oplever, at de nu godt kan fungere, siger Anja Bloch.