Tidligere Se og Hør-ansat: Tys-tys-kilde var endnu et amoralsk våben

En tidligere journalist på Se og Hør fik besked om kreditkortkilden af chefredaktør Henrik Qvortrup.

Tidligere chefredaktør på Se og Hør, Henrik Qvortrup, ankommer til afhøring i Se og Hør-sagen om tys tys-kilden i Retten i Glostrup mandag d. 19. september 2016. (Foto: Uffe Weng/Scanpix 2016) (Foto: © Uffe Weng, Scanpix)

Tys-tys-kilden var ikke mere hemmelig på Se og Hør, end at daværende chefredaktør Henrik Qvortrup fortalte de almindelige journalister på bladet om den.

En ældre, skaldet mand, der tidligere har arbejdet på ugebladet, forklarede i dag i Se og Hør-sagen, at han under sin tid på Se og Hør, blev bekendt med kilden, da Henrik Qvortrup fortalte om den.

Det skete tilbage i 2008, hvor Se og Hør afslørede prinsesse Marie og prins Joachims bryllupsrejse til Canada. Ugebladet kunne også vise billeder af de to, mens de drak øl. Det var noget af et scoop, fortæller den tidligere Se og Hør-journalist, der i dag afgav forklaring.

- Det var en kanon solohistorie. Vi var begejstrede, siger han.

Og da han en dag opholder sig i ”bunkeren” – også kendt som redaktionssekretariatet – fik han nys om, hvordan de havde fundet de kongelige i Canada.

- Henrik (Qvortrup, red.) kommer til mig og siger, det skyldes en kilde, der kan følge deres kreditkorttransaktioner, erindrer han som noget af det eneste.

Var ikke glad for Se og Hørs etiske linje

Og det var ikke særligt tys-tys, forklarer manden.

- Det var godt nok henvendt til mig, men var ikke sådan, det blev hvisket eller noget.

Han forstod det sådan, at det var en mand, der sad et sted, hvor han kunne overvåge folks kreditkorttransaktioner, forklarer han i retten.

Den ældre mand var dog primært ansat på bladet til at lave de ”pæne interviews”. Altså de interviews, som de kendte selv sagde ja til, og hvor journalisterne ikke jagtede dem for at få en historie. Han havde gennem længere tid forsøgt at komme væk fra Se og Hør, men det lykkedes først i slutningen af 2008. Altså nogenlunde samtidig med, at Henrik Qvortrup stoppede som chefredaktør.

- Jeg tænkte ikke, det var ulovligt. Jeg tænkte, det var endnu et amoralsk våben, vi havde på Se og Hør, forklarer manden i retten.

Samtidig understregede han, at han havde et godt forhold til Qvortrup, som han var glad for.