Nedal Hassan afleverer sin fireårige søn i børnehaven i Rudersdal Kommune nord for København.
Her skal sønnen Rani tilbringe dagen med at lege, synge og at spise suppe med brød til.
En dagligdag, der er meget anderledes end den, far og søn forlod i Syrien i 2014.
- Vi flygtede på grund af de svære omstændigheder. Bomberne. Volden. Terroren, fortæller Nedal Hassan.
Sønnen Rani savner sin mor og sine søskende. De er nemlig stadig i Syrien.
- To-tre gange har han grædt nede i børnehaven, fordi han ser de andre børn med deres mødre, fortæller Nedal Hassan.
Nedal Hassan tog turen over Middelhavet og til Europa alene sammen med sin søn. Nu venter han på, at han kan få familiesammenføring af sin kone og de to døtre på to og seks år.
Han føler allerede, at han har ventet længe.
- Jeg havde forestillet mig mine børn ville være hos mig max inden for en tre fire måneder.
Men andre flygtninge, der søger asyl i Danmark, vil i fremtiden komme til at vente noget længere på at se deres familier.
Folketinget behandler lige nu et lovforslag, der vil betyde, at de flygtninge, der nu skal vente et år på at søge om familiesammenføring, skal vente tre år. Det er de flygtninge, der bliver tildelt midlertidig beskyttelsesstatus i Danmark.
Det nye forslag har ikke nogen betydning for Nedal Hassans ønske om at få sin familie til Danmark. Som mange andre syriske flygtninge i Danmark er hans krav på beskyttelse omfattet af internationale konventioner. Dermed kan han få sin familie til Danmark langt hurtigere.
Men hvis Nedal Hassan skulle vente tre år på at se sin familie igen, ville han rejse tilbage til Syrien.
- Det her kan jeg sige på vegne af mig selv og alle andre syrere, som har søgt om familiesammenføring: Hvis regeringen gennemfører de regler, så kan du være sikker på, at I bliver helt fri for syrere, for så tager de alle sammen tilbage.
Dansk Flygtningehjælp frygter, at flere hele familier vil begive sig på flugt, hvis mulighederne for familiesammenføring bliver ringere for de mænd, der i mange tilfælde rejser mod Europa, mens deres familier bliver.
- Vi risikerer at se endnu flere børn ombord på bådene henover middelhavet. Vi risikerer at se endnu flere, der dør undervejs og flere, der bliver udsat for overgreb, siger Eva Singer, der er asylchef i organisationen.
Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg siger, at stramningen af reglerne for familiesammenføring vil gøre Danmark mindre attraktivt som mål for flygtninge.
- Min opgave er at finde balancen mellem at hjælpe så mange som muligt, men samtidig sørge for, at tilstrømningen til Danmark ikke er større end at vi kan følge med, økonomisk og værdimæssigt, siger ministeren.
I Børnehaven nord for København henter Nedal sin søn igen. Han ærgrer sig over, at han ikke tog hele sin familie med på den farefulde færd over Middelhavet og mod Danmark i første omgang.
- Jeg havde ikke råd til at tage dem alle sammen med, siger han.
http://mu.net.dr.dk/admin/ProgramCard/Get/urn:dr:mu:programcard:569c03b56187a40b405c8dac
Du kan møde Rani og Nedal Hassan i 21 SØNDAG lige HER.