Region: 9000 fejl har forsinket lægers arbejde

Et nyt it-system har kastet problemer af sig. I Region Hovedstaden følger man problemerne nøje, lyder det.

It-systemet kaldet Sundhedsplatformen gik i luften 21. maj på Herlev og Gentofte Hospital, som administrativt hører sammen. Og ifølge Region Hovedstaden forløb alt som planlagt. Men siden systemet er blevet indført, er over 9000 fejl blevet indrapporteret. (Foto: © BAX LINDHARDT, Scanpix)

Overlægernes kritik af det nyindfasede it-system på Herlev og Gentofte Hospital er berettiget.

Sådan lyder det fra Region Hovedstaden, der samtidig understreger, at regionen ikke agter at lægge mere pres på sygehusene, før vigtige fejl er rettet.

- Ifølge programmet skal vi gå op i aktivitet, og det er stadig målet. Men meget retteligt siger Overlægeforeningen, at der er noget med blodprøvetagning og medicinfunktionerne, som driller, siger Svend Hartling, koncerndirektør i Region Hovedstaden.

It-systemet kaldet Sundhedsplatformen gik i luften 21. maj på Herlev og Gentofte Hospital, som administrativt hører sammen. Og ifølge Region Hovedstaden forløb alt som planlagt.

Men siden systemet er blevet indført, er over 9000 fejl blevet indrapporteret.

Selvom man har kalkuleret med den høje fejlrate, så anerkender regionen nu, at der især er alvorlige problemer med at få Sundhedsplatformen til at samarbejde med de øvrige systemer.

- Og det er meget vigtigt, at det bliver løst, for det er noget af det, som både forsinker lægerne rigtig meget og gør det besværligt, siger Svend Hartling.

Han mener dog, at man gør alt for, at patienternes sundhed ikke kommer i fare.

For det første har akutmodtagelsen allerede mulighed for at sætte pause på antallet af indkomne patienter, og samtidig tjekker en patientssikkerhedsorganisation hver dag, om der er sket uhensigtsmæssige hændelser.

I den første uge efter indførelsen af it-systemet har hospitalerne haft halv så mange planlagte patienter som normalt, og mandag er det planlagt, at hospitalet skal op og have 75 procent af det normale patientantal.

Men ifølge Svend Hartling vil der i de kommende dage ske en vurdering af, om det er forsvarligt at lade hospitalerne tage flere patienter.

- Nogle af tingene er forventet løst i disse dage. Og så regner vi med, at de fortsat løser problemer i de kommende dage og hen over weekenden. Så må vi på mandag se på, om problemerne er løst, siger han.

/ritzau/