For en uge siden blev en 30-årig mand dræbt med adskillige skud på Christiania. Derudover blev fire personer såret - hvor en person alene blev ramt af seks skud.
Siden har debatten om Pusher Street været massiv, og både christianitter, politi og flere politikere er enige om, at den berømte gades dage er talte.
Men ingen har kunnet give et klart svar på, hvornår Pusher Street bliver lukket.
- Det skal ske så hurtigt som muligt. Mange har fået nok. Christianitterne har fået nok, vi har fået nok, det politiske niveau har fået nok. Vi vil sætte handling bag, at der skal gøres noget, siger chefpolitiinspektør hos Københavns Politi Søren Thomassen til DR Nyheder.
- Derfor forener vi nu kræfterne om en plan, en længerevarende plan, der skal sætte noget andet i stedet for det Pusher Street, som vi kender i dag.
Han kan ikke sige, hvor lang tid der går, før den længerevarende plan er klar.
Men der er en helt klar årsag til, at politiet ikke bare rykker ind med det samme og rydder gaden og de mange hashboder permanent.
- Skulle man ind og bare sætte sig på Pusher Street, så giver det ikke politimæssigt særlig meget mening, fordi historien har vist, at det har man fejlet med mange gange.
- Vi skulle også bruge rigtig af vores ressourcer på den opgave, og det ville få betydning for de øvrige københavnere og den politiservice, som de skal have.
Rydder gaden flere gange om ugen
Chefpolitiinspektøren fortæller, at strategien fra politiet fortsat er at gå efter sælgerne og køberne af stoffer.
Derudover fortsætter politiet med at rydde gaden omkring to gange om ugen, hvor betjente tømmer boderne.
- Det kommer vi til at gøre nu og fremadrettet, til vi har en anden løsning. Vi tror på, at den virker, siger han.
Christianitterne holdt dagen efter drabet på den 30-årige mand et fællesmøde, hvor de besluttede, at Pusher Street skal lukkes. De slog dog fast, at det ikke kan klares uden hjælp.
- Vi ser en forråelse af miljøet derude. Vi ser, at de organiserede kriminelle fra de forskellige bandegrupperinger har en afstumpethed, som er noget mere voldsom, end det vi tidligere har set.
- Det skaber en stor utryghed for christianitterne, og de har behov for og krav på tryghed, ligesom alle andre de har. Og det vil vi gerne bidrage til, siger chefpolitiinspektør Søren Thomassen.
Flere omegnskommuner ved København har i forbindelse med debatten om Pusher Street udtrykt en bekymring for, om vold og kriminalitet rykker andre steder hen, hvis gaden bliver lukket.
Men Søren Thomassen mener på baggrund af erfaring fra tidligere længerevarende nedlukninger, at politiet har gode muligheder for at kunne håndtere, hvis salget rykker andre steder hen.
- Det er komplekst, når man har så mange kriminelle på sådan et lille område som Christiania. De omgiver sig med vagtværn og meget andet beskyttelse for at sikre sig, at vi ikke kan komme ind og lave det, som vi gerne vil.
- Jeg er lige ved at vove den påstand, at det vil være lettere for os at håndtere flere steder, men i mindre skala.
Efterforsker stadig drab massivt
I går meldte Københavns Politi ud, at man har anholdt en 28-årig mand for drabet på Christiania. Ifølge sigtelsen var han en af de personer, som affyrede skud.
Ifølge DR's oplysninger er den dræbte tidligere medlem af banden NNV, inden han skiftede til Hells Angels, hvor han havde status som "prospect" - altså prøvemedlem.
Den sigtede tilhører ifølge den sigtelse, som anklagemyndigheden læste op i dommervagten fredag formiddag, en del af den forbudte bande Loyal To Familia. Han nægter sig skyldig i drabet.
Ifølge National Enhed for Særlig Kriminalitet ligger de to grupper i konflikt med hinanden.
En 18-årig mand sidder desuden fængslet for drabet. Ifølge politiet var den 18-årige ikke en af dem, der affyrede skud. I stedet skal han blandt andet have hjulpet med at koordinere gerningsmændenes flugt efter skudepisoden.
Politiet oplyser, at de fortsætter efterforskningen af skyderiet, da de stadig leder efter flere medgerningsmænd.