Politianmeldte medier ryster ikke på hånden

Både Dagbladet Politiken og Radio24syv står ved beslutningen om at bringe indhold fra omstridt bog.

Politiken er et af flere medier, der er blevet politianmeldt for at bringe uddrag fra den omstridte bog. Faktisk valgte Politiken at trykke hele bogen. (Foto: © liselotte sabroe, Scanpix)

Dagbladet Politiken står ved sin beslutning om at offentliggøre den omstridte bog "Syv år for PET, Jakob Scharfs tid", selvom det nu har givet avisen en politianmeldelse på halsen.

Det skriver avisens chefredaktør Christian Jensen i en mail til DR Nyheder.

- Politiken har i denne sag valgt at forsvare princippet om, at medier kan trykke journalistisk indhold uden at sende det til godkendelse hos myndigheder og andre magtinstanser først. Den beslutning står jeg ved, skriver Christian Jensen.

Udmeldingen kommer, efter at PET har valgt at anmelde avisen til Københavns Politi for at bringe bogen, hvori tidligere PET-chef Jakob Scharf ifølge efterretningstjenesten bryder sin tavshedpligt.

- Vi konstaterer, at PET har overdraget sagen til politiet. Vi afventer nu politiets vurdering af sagen og landsrettens behandling af fogedforbuddet, skriver Christian Jensen videre.

Også Radio24syv har omtalt indholdet af bogen, og derfor er radiostationen også en del af PET's anmeldelse.

Men det er forkert at anmelde mediet for at dække sagen, mener Jørgen Ramskov, der er administrerende direktør og ansvarshavende chefredaktør for radioen hos Radio24syv.

- Vi har lavet en almindelig journalistisk dækning af et område, som, jeg indrømmer, er vanskeligt og kompliceret, siger han til Ritzau.

- Jeg er helt klar over, at PET ikke bryder sig om en masse af de ting, der står i bogen. Det er bare ikke det samme, som at de ting ikke er væsentlige at få frem, siger han.