I ni måneder har Patricia Lindegaard ventet på et brev, som vil give hende et vigtigt svar.
I 2012 mistede hun faren til sin datter og sin kæreste, Frederik Gunst.
I flere år op til sin død havde han været misbruger af piller. Og beskeden fra hospitalet i 2012 var ifølge Patricia Lindegaard, at 24-årige Frederik Gunst døde af for meget medicin.
- De sagde, at det var medicinforgiftning - ikke en overdosis - som havde ført til et hjertestop, siger hun i dag.
En mavepuster
Efter Frederik Gunsts død fik Patricia Lindegaard nogle af hans ting. Blandt andet en mappe med nogle dokumenter.
- Der fandt jeg fire eller fem stykker papir, hvor der stod nogle diagnoser på. De var underskrevet af en psykiater, fortæller hun.
Men Patricia Lindegaard vidste dengang ikke, hvem psykiateren var. Først efter DR Nyheders afsløringer om den hjerneskadede psykiater fra Vestjylland i foråret 2015, finder hun ud af, at det er ham, der har skrevet under på papirerne med diagnoserne.
- Det var lidt som en mavepuster, siger hun.
Svar til datter
Siden da har Patricia Lindegaard håbet på, at myndighederne kunne bekræfte, at Frederik Gunst var i behandling hos psykiateren.
Hun vil også gerne have svar på, om psykiateren udskrev for meget eller forkerte blandinger af medicin til hendes daværende kæreste. Og om han udskrev recepter lige inden Frederik Gunsts død.
- Jeg sidder jo tilbage med hans nu 8-årige datter og vil gerne kunne give hende nogle svar.
Brev i sigte
Men Patricia Lindegaard har intet hørt fra myndighederne. I marts 2015 stillede Region Midtjylland ellers i sigte, at pårørende til de 65 af psykiaterens patienter, der er døde, ville få et brev.
Her ville de blive informeret om deres ret til at klage og søge erstatning hos Patienterstatningen.
Gennem en klagesag vil de pårørende have en chance for at få svar på, om de nu døde patienter blev skadet under behandlingen hos psykiateren.
- Hvad med de pårørende, der sidder tilbage og slet ikke er klar over, at deres familiemedlem har været patient hos psykiateren, spørger Patricia Lindegaard.
For hende selv har det manglende brev betydet, at hun fortsat venter på svar. Og først da DR kontakter hende bliver hun opmærksom på muligheden for at klage og søge erstatning.
- Man sidder tilbage og tænker, hvorfor sker der ikke mere. For os pårørende er det jo ikke en sag, der bare kan lægges låg på.
Hensynet til de døde
Hos Region Midtjylland forklarer koncerndirektør, Christian Boel, at regionen ønskede at sende breve ud til de efterladte. Men i maj måned fik regionen besked fra Sundhedsministeriet om, at det ikke kunne lade sig gøre.
- Der er nogle beskyttelseshensyn til de afdøde patienter. Der kan være nogle tilfælde, hvor afdøde ikke har ønsket, at de pårørende skulle vide, at vedkommende gik hos en psykiater. Det er det hensyn, vi er nødt til at overholde i forhold til lovgivningen, siger Christian Boel.
De regler har Patricia Lindegaard svært ved at forstå.
- Hvis Frederik stadig var her, skulle han have et privatliv. Men han er her ikke mere. Jeg føler, at vi pårørende er hans privatliv, der står tilbage med spørgsmål, der ikke kan blive besvaret.
Gennemgang af journaler
Der har dog åbnet sig en mulighed for, at Patricia Lindegaard og andre pårørende alligevel kan få breve.
Efter at DR er gået ind i sagen er Region Midtjylland blevet opmærksom på, at regionen kan bede Styrelsen for Patientsikkerhed (tidl. Sundhedsstyrelsen) om at få udleveret journaler på de patienter, der er døde.
Ved at dykke ned i dem vil regionen undersøge, om de døde har haft et ønske om at holde deres psykiatriske behandling skjult for deres familie. Hvis der ikke er et ønske om det, er der en mulighed for at orientere de efterladte.
Patricia Lindegaard håber, at det lykkes. Men hun har tænkt på, hvad konsekvensen ellers er.
- Så må man jo leve resten af livet med en følelse af ikke at være blevet afklaret.
Sagen om psykiateren
Den hjerneskadede psykiater praktiserede i ni år, selvom Sundhedsstyrelsen fik flere alvorlige advarsler om hans behandlinger.
Først i 2013 blev han stoppet. Da havde han haft mindst 1.966 patienter i behandling og været involveret i både dødsfald og alvorlige fejlbehandlinger.
I dag er 65 af psykiaterens patienter døde, viser en opgørelse fra Region Midtjylland. Om de var patienter hos psykiateren frem til deres død, fremgår ikke af opgørelsen.
Psykiateren er hverken tiltalt eller dømt for at være skyld i de 65 afdøde patienters død.
Du kan læse hele DRs dækning af sagen om den hjerneskadede psykiater på vores temaside her.