Melodi Grand Prix er glitter, pallietter og vindmaskiner.
Men i år er det også palæstinensiske flag, partisantørklæder og Israel-kritiske slagord.
Før publikum lørdag aften kunne træde indenfor i DR's Koncerthus i København, blev de mødt af demonstranter, der gjaldede et krav om boykot af Israel til Eurovision ud over pladsen foran DR Byen.
Ved demonstrationen tog et stort banner med teksten 'Musikbranchen for våbenhvile' en del plads. I den ene ende af det kæmpe banner stod forsangeren i Savage Rose, Anisette Koppel.
- Vi kan ikke have mordere og Israel, der begår folkedrab, med i en folkefest. Det må alle kunne forstå.
Det er jo ikke de israelske musikere, der har startet krigen?
- Vi er alle sammen en del af de lande, vi bor i. Og en sangkonkurrence som Eurovision er en sangkonkurrence for landene. Det er nationernes kamp, og vi skal ikke hvidvaske Israel i det her tilfælde.
Allerede forud for det danske show raser debatten om, hvorvidt Israel skal have lov til at deltage i Eurovision i Sverige til maj.
400 personer med tilknytning til den danske musikbranche har underskrevet en opfordring til at udelukke Israel fra konkurrencen. Blandt underskriverne er flere af de deltagere og sangskrivere, der lørdag aften skal dyste i Dansk Melodi Grand Prix 2024. Også en række prominente navne som Tessa og Mø har underskrevet.
'Det værste, der er sket i hele mit liv'
Fra en interimistisk scene bag hende råbte en mand slagord som 'free free Palestine', 'Israel er et tyranni' og 'boykot Israel' ned i en mikrofon, hvorefter de fremmødte prompte gentog.
Flere af slagsangene var tydeligt velkendte for flere af de fremmødte. Det gjaldt også Lene Bille, der bærer partisanertørklædet hver dag og har været til et utal af demonstrationer.
- Det der sker i Gaza nu, er det værste, der er sket i hele mit 77-årige liv, siger hun.
Hun mener ikke, at Israel i lyset af den situation skal have lov til at "sole sig i" den opmærksom, de kan få ved at være en del af Eurovision.
- Jeg synes ikke, Israel skal have nogen som helst platforme til noget som helst kultur eller andet. De skal boykottes på alle måder.
Er det ikke bare en sangkonkurrence?
- Nej. Der er millioner af mennesker, der ser det, så det er ikke bare en sangkonkurrence, der er meget politik i det.
Publikummer: 'Jeg er ikke uenig'
Nogle pallietklædte gæster på vej ind til musikfesten tog velvilligt imod en flyer fra nogle af demonstranterne på vej ind, mens andre viftede afværgende med hånden og hastede forbi.
Nogle istemte demonstranternes slagsange på vej til Koncerthusets indgang, mens andre slog blikket ned, mens de kantede sig gennem menneskemængden.
Melodi Grand Prix-publikummet Julie Sørensen havde intet imod at blive mødt af det pro-palæstinensiske budskab, før hun skulle ind og se showet.
- Jeg er ikke uenig i det, de siger. Jeg synes også, at DR skulle lægge pres på for at udelukke Israel til Eurovision.
Hvorfor synes du det?
- Fordi Rusland blev udelukket, da de gik ind i Ukraine, og jeg synes jo lidt, det er det samme, der er i gang. Der mangler konsekvens.
Efter invasionen af Ukraine har Rusland de seneste år været udelukket fra at deltage i Eurovision. Den nuværende situation i Gaza burde føre til de samme sanktioner, mener Julie Sørensen.
- Jeg synes jo ikke, det, der foregår dernede, er rigtigt. Jeg er med på, at Eurovision ikke skal være politisk, men det er det jo alligevel, så det er jo også en måde at sende et signal til Israel, sagde hun.
Hvad synes du om, at det er det danske Melodi Grand Prix, der bliver brugt som anledning?
- Det er fint, så længe det er udenfor. Det er en anledning til at råbe op om det. Men jeg synes, det er ærgerligt, hvis det også griber ind i showet. Det tænker jeg heller ikke, at det gør.
To Grand Prix-eksperter tror ikke, Israel bliver smidt ud af Eurovision. Læs hvorfor her: