LTF stadig aktive: Bandemedlem anholdt for drabsforsøg på en fra egne rækker

Ugen efter drabsforsøg blev en 24-årig mand fra LTF fundet dræbt i Valbyparken.

Den 24-årige mand blev fundet død i Valbyparken i København om morgenen den 15. marts 2018. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Scanpix)

En 24-årig mand med relation til banden Loyal to Familia (LTF) blev i marts fundet skuddræbt i Valbyparken i København af en hundelufter.

Allerede ugen forinden forsøgte nogen også at tage livet af ham, mener politiet.

Og nu har politiet anholdt en 27-årig mand i Fredericia for et drabsforsøg, der skete i Vanløse den 8. marts, hvor der blev afgivet skud, selvom ingen blev ramt.

Det oplyser politiinspektør ved Københavns Politi Torben Svarrer.

- Vi har anholdt en 27-årig mand med tilknytning til bandemiljøet her i København, siger han.

Den 27-årige mand er sigtet for drabsforsøg og våbenbesiddelse. Ifølge DR Nyheders oplysninger er den 27-årige mand en central figur i LTF.

Det er tydeligt i retten, hvor han fremstilles i grundlovsforhør. Her har han flere synlige tatoveringer med bandens logo.

Manden nægter sig skyldig, men er blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Er det en form for internt opgør?

- Motivet kender vi ikke endnu. Vi kan bare konstatere, at det ser ud som om, de er en del af den samme gruppering, siger Torben Svarrer.

Politiet kan ikke sige, om det er samme gerningsmand, der står bag både drabsforsøget og drabet, der skete ugen efter.

Den dræbte 24-årige mand var inden sin død i Syrien, hvor han kæmpede med den syriske, kurdiske milits YPG mod mod terrororganisationen Islamisk Stat.

Et år siden bandekonflikten blussede op

Det er et år siden, at bandekonflikten blussede op i både København og Aarhus, hvor den Nørrebro-baserede bande LTF forsøgte at få fodfæste i flere områder.

- I København har vi stadig bander til stede. Vi møder stadigvæk en del af dem i gadebilledet, men det er mit indtryk, at der er langt færre af dem, end vi så sidste år. I øjeblikket har vi heller ikke en voldelig konflikt kørende, siger Torben Svarrer.

Er det fordi, de sidder i fængsel eller er rejst til udlandet, eller hvorfor er der mere ro på?

- Det er svært at spå om, men jeg tror selvfølgelig, det er mange parametre. En ting er det ret massive myndighedspres, der sætter rigtig mange bandefolk i fængsel. Der er også nogle, der er rejst væk, lyder det fra politiinspektøren.

I løbet af efteråret sidste år kostede konflikten tre personer livet.

Politiet satte flere betjente på gaden for at skabe ro, og justitsminister Søren Pape Poulsen (K) tog initiativ til at få undersøgt, om banden kunne forbydes.

Det arbejde er stadig i gang og ventes færdigt inden for få uger.