Der kan være et erstatningskrav på vej mod Statsministeriet fra koncertarrangører og spillesteder.
Det skyldes den anbefaling, som statsminister Mette Frederiksen (S) kom med i går, da hun opfordrede til, at arrangementer med mere end 1.000 deltagere aflyses.
At der er tale om en anbefaling og ikke et decideret påbud skaber problemer for arrangørerne, fortæller Pernille Bachausen, der er advokat for interesseorganisationen Dansk Live.
- Det, der giver arrangørerne problemer, er, at man kan stå tilbage med et tab. Et tab, der på mange måder er affødt af, at Statsministeriet går så relativt firkantet ud med en anbefaling, at det minder om et påbud, fortæller hun.
Dansk Live organiserer spillesteder og festivaller.
- Min opfattelse er, at det efterlader arrangørerne uden et reelt valg, og når det er tilfældet, vil tabet kunne rejses overfor Statsministeriet.
Pernille Backhausen vurderer, at Dansk Lives medlemmer kommer til at miste 'millioner af kroner'.
'Vi forventer, opfordringen efterleves'
Det var på et pressemøde i Statsministeriet i går, at Mette Frederiksen sammen med blandt andet Sundhedsstyrelsen og Rigspolitiet kom med anbefalingen.
- Lad mig sige det på den måde: Det er en opfordring, som vi forventer bliver efterlevet, lød det blandt andet fra statsministeren.
Et egentligt påbud ville have været en aktivering af epidemilovens paragraf 7, som blev godkendt som foranstaltning mod coronavirus i mandags.
Havde myndighederne benyttet sig af paragraf 7 i epidemiloven, ville det faktisk være ulovligt at afholde arrangementerne. Det ville dog også betyde, at regionerne skulle hæfte for arrangørernes økonomiske tab ved aflysninger.
Dansk Erhverv opfordrer også til, at regeringen kommer med et påbud.
Dansk Live vil beslutte, om de vil kræve erstatning i næste uge.
DR Nyheder arbejder på at få en kommentar fra erhvervsminister Simon Kollerup.