Gabende tomme tribuner uden råb, sange og tilskuere.
Det kan blive en realitet i Parken i København og på Brøndby IF's stadion, når de to fodboldklubber og ærkerivaler FC København og Brøndby IF fremover mødes.
Sådan lyder den kontante besked fra justitsminister Peter Hummelgaard (S) forud for dagens møde mellem ministeren, klubberne, deres fanklubber og en række andre organisationer.
- Mit spørgsmål til parterne er: Udover alt det vi har gjort, blandt andet skærpet lovgivningen, hvad har de tænkt så tænkt sig at gøre for at rydde op i egne rækker?, siger ministeren.
- Er der ikke noget af det, der lykkes, så er jeg klar til at sige, at så kan det være, vi skal køre en længere periode, hvor de store klubber, hvor der altid er ballade, ikke får lov til at spille med fans eller udebanefans, siger Peter Hummelgaard til DR.
- Så det her møde er et forsøg på at få klubberne til at tage et endnu større ansvar, siger han.
Fanklubber: Vi gør, hvad vi kan
Mødet og den kontante udmelding fra ministeren falder efter derbyet mellem FC København og Brøndby IF søndag den 1. september, hvor der efter kampen blev begået vold mod politiet, og en 7-Eleven butik på Svanemøllen Station tæt på Parken blev plyndret og smadret.
Hverken FC København, Brøndby IF, Divisionsforeningen eller fanklubberne Brøndby Support og FCK's fanklub har ønsket at udtale sig før mødet.
Hos Danske Fanklubber, som er talerør for fodboldklubbernes fanklubber, mener formand Christian Rothmann, at fanklubberne gør, hvad de kan for at forhindre ballade og uroligheder til fodboldkampene mellem FCK og Brøndby IF.
Han peger på, at der blev nedsat en arbejdsgruppe under den forrige justitsminister, Mattias Tesfaye (S), hvor parterne bød ind med forslag.
- Politiet har fået bedre beføjelser, og vi har bedre muligheder for kommunikationsdeling klubber imellem. Og vi afholder møder både før og efter derby-kampene mellem FCK og Brøndby IF, siger han.
Derudover fik Brøndby IF i 2019 tilladelse til ansigtsgenkendelse. FC København har også ansøgt om lov til at bruge ansigtsgenkendelse, oplyser klubben.
Men ifølge justitsministeren skal der altså mere på bordet, hvis FCK og Brøndby IF vil sikre sig at kunne spille foran deres fans i fremtiden, når de to hold mødes.
- Jeg vil bruge mødet i dag til at stille stolen for døren for aktørerne i fodboldverdenen, siger Peter Hummelgaard.
Ærgerlig løsning
Justitsministeren synes selv, det er ærgerligt, hvis han ender med at forbyde fans på stadion.
- For vi er jo mange i Danmark, som er enormt glade for fodbold og for den oplevelse, det er at tage på stadion, siger Peter Hummelgaard.
- Men hvis det her fortsætter, og det ikke lykkes klubberne sammen med deres fans og med de værktøjer, politiet har fået stillet til rådighed, at få udelukket dem, som laver ballade, kan det blive nødvendigt. Det er der, vi er på vej hen, siger han.
Peter Hummelgaard anerkender, at det vil koste klubberne dyrt, hvis deres fans udelukkes, når de spiller mod hinanden.
- Men jeg synes, volden og urolighederne har antaget et omfang nu, hvor det er svært for mig som justitsminister og for myndighderne at forsvare at skulle bruge så mange politiressourcer på det her weekend efter weekend, siger Peter Hummelgaard.
Parterne, der også tæller klubbernes supportgrupper, Divisionsforeningen, DBU og Danske Fodboldfans, skal mødes i dag klokken 12.30 i Justitsministeriet.