GRAFIK Syv ud af otte flygtninge bruger Danmark som transitland

Kun en ottendedel af de flygtninge og migranter, der kommer over Danmarks grænse, bliver i landet.

Syv ud af otte flygtninge og migranter rejser videre, efter de er kommet til Danmark.

Det er konklusionen, når man sammenligner antallet af flygtninge og migranter, der har krydset grænsen, med antallet af asylansøgninger, som de danske myndigheder har modtaget.

Søndag den 6. september ankom en stor flok flygtninge og migranter til Rødbyhavn og Rødekro. Mange af dem blev først holdt tilbage af politiet og fik efterfølgende lov at fortsætte uregistreret.

Den dag brød de normale procedurer om at registrere alle ankomne sammen, og siden har Rigspolitiet talt, hvor mange de vurderer, der har krydset grænsen.

Mindst 12.400 personer har siden den søndag krydset den dansk-tyske grænse. Tallet er et minimum, men er behæftet med usikkerhed, da det bygger på udvalgte observationer og screeninger af færger, tog, biler og busser.

Cirka 1.500 ansøgninger

I den samme periode har myndighederne ifølge Udlændingestyrelsen modtaget cirka 100 asylansøgninger om dagen.

Det svarer til, at omtrent 1.500 mennesker har søgt om asyl i Danmark.

Det oplyser styrelsen her til aften til Ritzau.

Ud over at flygtninge og migranter kan være rejst videre mod for eksempel Sverige og Finland, kan nogle også stadig opholde sig illegalt i Danmark.

Ansøgerrekord i Sverige

De seneste uger har de fleste medier fortalt om, hvordan store dele af flygtningene og migranterne hellere vil til Sverige og Finland end Danmark.

Det har også været tydeligt at se på antallet af asylansøgere i Sverige. Det slog nemlig rekord i den forgangne uge med flest ansøgninger på en uge nogensinde.

6.400 ansøgninger modtog svenskerne.

Og i løbet af hele året har Sverige fået cirka 60.000 asylansøgninger.

Opdatering: Tidligere fremgik det af artiklen, at 1.000 havde søgt asyl, og at ni ud af ti rejste videre. Artiklen er rettet, efter Udlændingestyrelsen ifølge Ritzau offentliggjorde nye tal.