Hun var på skolen og sad i klassen midt i en time, da hun fik den første besked. Den kom på Snapchat.
- Du er grim!
Caroline gik dengang i 7. klasse på en folkeskole på Sjælland, hvor hun havde gået siden børnehaveklassen.
Beskeden er den første i en lang mobbeføljeton. I de følgende tre år får Caroline nogle dage én enkelt hadebesked. Andre dage modtager hun 100.
- Der kunne godt ligge 10 beskeder kl. 5, hvis jeg vågnede der. Der kunne også blive sendt nogen kl. 2 om natten, fortæller Caroline i DR2-dokumentaren ”Hængt ud på nettet”, der bliver sendt i aften.
Ens for alle beskederne er, at Caroline ikke ved, hvem de kommer fra. De bliver sendt af sted fra anonyme falske profiler på sociale medier, og hun kan ikke finde ud, hvem der gemmer sig bag profilerne.
Om det er én person eller flere. Om det er hendes bedste veninde, eller en person hun er mindre tæt på.
Men Caroline finder med tiden ud af, at det må være en eller flere fra hendes klasse. Flere af mobbebeskederne omtaler nemlig episoder, som kun elever i klassen kender til.
Efter en weekendtur med klassen får hun for eksempel beskeder med alle de ting, mobberen mener, at hun har gjort forkert på turen.
En anden gang har klassen talt om et emne i dansk, hvor Caroline kort efter får en besked på snapchat:
- Det er nogen, der har kendt mig rimelig godt, siger Caroline.
Med tiden bliver tonen i beskederne endnu hårdere og lyder for eksempel sådan her:
Samtidig fortsætter Caroline med at få hadebeskederne på alle tider af døgnet.
Det værste er, når hun får dem midt i en time i skolen.
- Jeg tænkte bare fuck. Ikke græd, ikke græd. Og så spurtede jeg ud på toilettet for lige at stå i ti minutter og sunde mig.
Caroline ønsker ikke, at mobberne skal vide, at hun bliver ked af det.
- Så var deres formål med det hele opnået, siger hun i dag.
Artiklen fortsætter under grafikken.
Et par gange spørger en lærer ifølge Caroline rundt i klassen, om nogen ved, hvem der sender beskeder anonymt.
- Men der var aldrig nogen, der havde lyst til at sige noget, selvom jeg tror, at der er rigtig mange, der har vidst et eller andet. Jeg havde det ret hårdt med, at folk gik og hviskede i krogene, og at jeg intet fik at vide. Så føler man sig udenfor og føler, at folk er ligeglade med en, fortæller Caroline.
Artiklen fortsætter under grafikken.
For at slippe fri af mobningen sletter Caroline flere gange Snapchat og Facebook fra sin telefon. Men ved at gøre det risikerer hun at miste et fællesskab med sine venner og familie. Så hun står i et dilemma:
- Hvad kan jeg leve med? Ikke at tale med dem, jeg godt kan lide, eller at få de her beskeder. Så nogen gange har jeg slettet app’ene, men er kommet tilbage, fordi det var svært for mig at leve uden.
I niende klasse bliver mobningen så grov, at Caroline i midten af skoleåret skifter skole. Efter et par måneder væk fra klassen får hun den sidste hadebesked:
Den dag i dag ved Caroline ikke præcist, hvorfor hun blev valgt til mobbeoffer. Men ifølge nogle drenge fra klassen, som hun har talt med, hænger det måske sammen med, at hun var den kloge i klassen.
Hun blev set som 12-tals-pigen, der skilte sig ud og altid fik gode karakterer.
Selvom Caroline nu er fri af mobningen, er hun stadig mærket af de mange onde beskeder, der gennem tre år poppede op på hendes telefon.
- Det fylder stadig, men mindre end det har gjort. Jeg er kommet ud i et nyt miljø på gymnasiet. Men jeg kan stadig blive utrolig ked af det og tror altid, at man vil have den frygt for, at det skal ske igen.
Caroline har valgt at stille sig frem for at bryde tabuet om mobning, og hun et godt råd til andre, der bliver mobbet.
- Prøv ikke at tage det så personligt. Det lyder megasvært. Men prøve at se lidt bort fra det og fokusere på alt det, der er godt i ens liv. Dine venner og familie. Så man ikke tænker, at man har et lorteliv.
For at beskytte Caroline har DR valgt ikke at bringe hendes efternavn.
Du kan se dokumentaren "Hængt ud på nettet" i aften på DR2 kl. 20:45.
Det er også i aften på dr.dk, at du kan chatte om mobning med Red Barnets antimobbekonsulent, Lars Stilling Netteberg, fra 20.45 til 22.15.