Mørket har lagt sig, men det standser ikke det forebyggende arbejde, som lige nu finder sted i Jyllinge Nordmark ved Roskilde Fjord.
Her er man ved at sikre sig mod store mængder vand.
Vandstanden kan nemlig blive ualmindelig høj flere steder i Danmark oven på, at stormen Ingolf ramte sent i aftes og i nat.
Efter en ændring i varslet om vandstandsstigning i Jyllinge Nordmark har frivillige og Beredskabstyrelsen været nødt til at gå fra plan A til plan B:
- Vores udgangspunkt var, at vi kunne sikre os kun ved hjælp af sandsække. Men fordi stigningen har været på 30 centimeter i varslet, så har vi lagt om til plan B, fortæller Niels Rasmussen, der er forebyggelseschef hos Østsjællands Beredskab.
150 centimeter
Planen går kort og godt ud på, at sikre alle husstande i byen med såkaldte watertubes. Watertubes er flydende dæmninger, som skal forhindre oversvømmelser.
I Jyllinge Nordmark er der et varsel om 150 centimeter forhøjet vandstand.
I går blev der lagt 400 meter watertubes ud for at beskytte husstande for de massive mængder vand.
Nu er planen ændret, og de frivillige kæmper for at lægge 1.200 til 1.600 meter watertubes ud.
- Vi ligger watertubes ud i et langt større område, end vi oprindelig havde forudset, fortæller Niels Rasmussen.
"Vi har lagt en plan"
Jyllinge Nordmark blev hårdt ramt ved stormen Bodil, som hærgede i december 2013. Her blev over 219 huse oversvømmet.
Men denne gang er det kun 80 til 90 husstande, der er i risikozone for at blive berørt af stormen Ingolf.
- Vi kan godt være nervøse for, om vi kan nå det. Vi har lagt en plan, og vi holder øje med alle husstande. Vi prøver at sikre alle, som vil kunne blive berørt, fortæller han.
Beredskabet satser på at være færdige med forberedelserne til stormen Ingolfs store mængder vand klokken 22.00 eller 22.30, inden vandet forventes at være på sit højeste.