Det kan ikke passe. Det må være løgn.
Det var de tanker, der fløj gennem Finn Nielsens hoved, da han fandt ud af, at de fem uger, han ventede på en kræftoperation, aldrig var blevet indberettet til Sundhedsstyrelsen.
Fordi han accepterede at vente, fremgik hans og mange andre patienters lange ventetid ikke af de opgørelser over overholdelsen af kræftventetiderne, som myndigheder og politikere bruger til at overvåge kræftområdet.
Derfor er Finn Nielsen rigtig glad for, at det nu er blevet besluttet at ændre indberetningssystemet.
Fremover skal alle overskridelser af de maksimale 14 dages ventetid indberettes af regionerne - også selvom patienten accepterer ventetiden.
Indberetningssystemet bliver ændret for at undgå kræftskandaler lig den, DR har afdækket på mave- og tarmkirurgisk afdeling på Aarhus Universitetshospital, AUH, hvor flere hundrede patienter har ventet for længe på livsvigtige operationer.
Finn Nielsen er en af de kræftpatienter, der er stået frem i DR's afdækning og har fortalt om sit forløb. Han håber, at det har gjort en forskel, at han har fortalt sin historie.
- Jeg er enormt glad, hvis jeg kan være med til at flytte noget i kræftbehandlingen, som tilsyneladende har været meget mangelfuld. Kan jeg være med til at flytte noget, så vil jeg være en lykkelig mand, siger han.
Uhelbredeligt syg
I dag er Finn Nielsen uhelbredeligt syg af kræft og modtager ikke længere livsforlængende behandling. Da han endelig kom på operationsbordet, var hans kræft for fremskreden til, at lægerne kunne operere.
Finn Nielsen ved ikke med sikkerhed, om det var gået ham bedre, hvis han havde fået en operation til tiden.
Men han er overbevist om, at det havde gjort en forskel for ham og andre patienter, hvis myndigheder og politikere havde vidst, hvor mange patienter der faktisk ventede for længe på kræftoperationer.
- Jeg er næsten stensikker på, at hvis Sundhedsstyrelsen havde fået de indberetninger, blandt andet fra Aarhus, så ville man have gjort noget ved det fra politisk side, siger han.
En af de ting, der er kommet frem i afdækningen af forholdene på mave- og tarmkirurgisk afdeling på AUH, er, at kræftpatienterne ikke fik tilbudt en operation i udlandet, selvom de skulle vente for længe på operation herhjemme. Det har kræftpatienter ellers ret til.
Heller ikke Finn Nielsen fik det tilbud - selvom to hospitaler i Sverige og England havde tilbudt at tage imod danske patienter som ham.
Tværtimod fik han fejlagtigt at vide, at hvis muligheden for behandling i udlandet skulle undersøges, så ville han miste sin plads i køen til en operation på AUH.
Derfor takkede han nej til det og ventede.
Det er siden kommet frem, at patienter som Finn Nielsen blev fejlinformeret om muligheden for at få operationen i udlandet, fordi økonomien blev sat over patienterne. Det har Kammeradvokaten slået fast i en rapport om forløbet på AUH. Ifølge Kammeradvokaten blev patienter som Finn Nielsen på den måde udsat for at et klart ulovligt pres.
'Det koster måske mit liv'
Det har Finn Nielsen været meget vred over siden.
- Det koster måske mit liv, sagde han til DR i april.
I dag spekulerer han over, om det hele kunne være gået anderledes. Han er overbevist om, at politikerne i hvert fald ville have reageret, hvis de havde vidst mere.
- Så ville man have fundet de her penge til blandt andet at sende os til en operation i udlandet, siger han.
Finn har tidligere fortalt hele historien om sit sygdomsforløb. Det kan du læse her.
Du kan læse hele nyheden om det nye indberetningssystem her: