De færreste tænker over, at det kan have konsekvenser for deres 'virkelige' liv, når de deler personlige ting på Facebook, Instagram og andre apps.
Måske deler du feriebilleder, uden at tænke over, at du derved viser alle, at dit hjem er tomt.
Måske tjekker du ind på en café, uden at tænke over, at du meldte dig syg i morges.
Senest har en kvinde fået skåret i sine pensionsudbetalinger, fordi AP Pension gik ind og tjekkede hendes løberesultater via app'en Endomondo.
- Vi har et digitalt liv og et fysisk liv, men for mange smelter de sammen. Vi glemmer at tænke over, hvem der kigger med, påpeger ekspert i sociale medier Mads Kæmsgaard Eberholst.
Øger sikkerheden
Efter sagen med kvindens førtidspension har løbeapp'en Endomondo strammet sikkerheden.
Fremover kan brugerne vælge sikkerhedsindstillingen 'kun mig', hvor det kun er dem selv, der kan se deres løbedata.
Men sagen er langtfra den eneste. I USA og Tyskland har data fra Apple-ure været brugt i retssager, og herhjemme har kommuner 'kigget over skulderen' på borgeres småkagebageri, og firmaer på ansattes feriebilleder.
De midaldrende er dårligst
Mads Kæmsgaard Eberholst har fulgt danskernes adfærd på sociale medier tæt og siger, at vi bliver bedre til at passe på vores data.
Men det går langsomt.
- Vi kan se på målingerne, at hvor folk for ti år siden delte lige, hvad de havde lyst til, er der nu kommet en større opmærksomhed på, at brugernes informationer kan misbruges.
At dele med omtanke er de digitale indfødte især dygtige til.
- De helt unge er meget bevidste om deres digitale fremfærd. De midaldrende kan godt have problemer med at gennemskue, hvor dataen ender henne, eller hvem der lige kigger med, siger Mads Kæmsgaard Eberholst.