For fem år siden var 17-årige Emilie Meng på vej hjem fra en bytur. Hun sagde farvel til sine to veninder ved Korsør Station.
Men da hun ikke dukkede op til sit arbejde som kirkesanger i Korsør Kirke dagen efter, blev der slået alarm.
Omkring fem måneder blev teenagepigens lig fundet i et vandhul i Borup, der ligger på Midtjsælland.
Emilie Meng blev dræbt, men efter omkring 3.000 borgerhenvendelser og tjek af i alt 1.337 personers dna er hendes drabsmand stadig på fri fod.
Det fortæller Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i et svar vedrørende drabsefterforskningen sendt til Folketingets Retsudvalg fra justitsminister Nick Hækkerup (S).
- Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har oplyst, at politikredsen til stadighed i samarbejde med Rigspolitiet forsøger at udvikle nye kriminaltekniske muligheder og i den forbindelse er i kontakt med både inden- og udenlandske specialister, ligesom politikredsen løbende inddrager eksisterende ekspertviden fra ind- og udland til brug for efterforskningen.
- Den efterforskningsmæssige indsats har dog desværre endnu ikke ført til identificering af en gerningsmand. Da der imidlertid fortsat udestår relevante nye efterforskningstiltag, fortsætter kredsens efterforskningsgruppe efterforskningen, lyder det fra Nick Hækkerup.
Retsanalytiker: En af de største sager
Ifølge Louise Dalsgaard, der er retsanalytiker ved DR Nyheder, er det et enormt højt tal, når politiet har dna fra 1.337 personer.
- Det er klart, at det dels siger noget om, at politiet er ude med det store net i den her efterforskning, som jo har pågået i fem år. Men det siger også noget om velvilligheden blandt borgere i og omkring Korsør, fordi der har været tale om personer, der frivilligt har sagt ja til, at politiet må få deres dna.
Fra offentligheden har interessen for sagen da også været meget stor, og det afspejler sig i antallet af henvendelser fra borgere.
- Der har været en enorm bevågenhed på den her sag fra offentligheden og medierne lige siden 2016, fordi der er tale om et drab på en kun 17-årig pige, som lader til at have været et helt tilfældigt offer, der var på vej hjem fra byen med nogle venner. Det afspejles i det her kæmpe antal henvendelser fra offentligheden, som har et ønske om at få sagen opklaret, siger hun.
- Der er tale om en af de største efterforskninger i nyere tid.
Drab af hundelufter i Herlev er også uopklaret
I folketingssvaret er også Københavns Vestegns Politi blevet bedt om en status i en uopklaret drabssag.
Drabssagen stammer også fra 2016, hvor højgravide Louise Borglit på 32 den 4. november blev dræbt af knivstik, da hun gik en aftentur med sin søsters hund i en park i Herlev.
Ifølge politikredsen er der tale om et stort efterforskningsarbejde med tusindvis af dokumenter.
De to sager menes ikke at have nogen sammenhæng med hinanden. Desuden oplyses det, at man har undersøgt, om problemer med teledata har hæmmet efterforskningen med de to drabssager, men det afviser Rigspolitiet skulle være tilfældet.