For få uger siden fik Charlotte Heegaard et brev ind ad døren.
Myndighederne har givet hende erstatning, fordi en hjerneskadet psykiater gav hende afhængighedsskabende medicin, som hun aldrig skulle have haft.
Samtidig gav han hende en forkert diagnose.
- Jeg var afhængig af det og dopet for at sige det rent ud. Det var en masse meget stærkt smertestillende og så sovemedicin, så jeg gik jo i min egen lille osteklokke, siger hun.
25.000 kroner for svie og smerte
Patienterstatningen har tildelt Charlotte Heegaard 25.000 kroner for den svie og smerte, hun blev påført af psykiateren.
Men erstatningen kunne have været langt større, hvis Charlotte Heegaard havde haft et arbejde, da hun kom i behandling hos psykiateren.
Størrelsen af erstatninger i Danmark afhænger nemlig først og fremmest af, hvor stor den tabte arbejdsfortjeneste er.
Brug for anerkendelse
Selvom Charlotte Heegaard ikke har lidt noget økonomisk tab, synes hun ikke, at erstatningsreglerne er rimelige.
Det er ikke så meget pengene, det her drejer sig om. Det har noget at gøre med anerkendelsen af, at vi skal retfærdigt behandles, siger hun.
Karsten Høj, der er advokat og formand for Foreningen for erstatnings- og forsikringsret, mener, at Charlotte Heegaard og andre psykiatriske patienter uden for arbejdsmarkedet får urimeligt lave erstatninger.
- Hvis det er et langvarigt forløb, der har indgribende betydning for den enkelte over flere år, så er 25.000 kroner i godtgørelse jo efter min opfattelse alt for lidt, siger han.
Løhde skal se på lovgivning
Et flertal udenom regeringen vil nu have sundhedsminister Sophie Løhde (V) til at undersøge, om erstatningsansvarsloven skal ændres.
Charlotte Heegaard håber, at der fremover bliver udbetalt flere penge til psykiatriske patienter, når systemet svigter.
- Den anerkendelse af, at det er fejlet. Det er den, der vægter. Det er, at de har set igennem fingre med, at der er en hjerneskadet psykiater, der har gået rundt, siger hun.
DR Nyheder fortalte i foråret om den hjerneskadede psykiater fra Vestjylland. I ni år praktiserede han, selvom Sundhedsstyrelsen fik flere alvorlige advarsler om hans behandlinger.
Først i 2013 blev han stoppet. Da havde han været involveret i både dødsfald og alvorlige fejlbehandlinger.
Du kan læse mere om DR Nyheders dækning af sagen på vores temaside her.